Nyhetsdøgnet onsdag 17. januar 2018

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, nasjonalt og globalt. Artikkelen oppdateres gjennom døgnet.
nyheter

16.32

Silsand/Finnsnes: Politipatrulje har beslaglagt førerkortet til en mann i 30 årene, etter innkommet melding fra publikum om uaktsom kjøring. Det har også tidligere kommet meldinger på vedkommende om uaktsom kjøring.

16.15

Harstad: En politipatrulje og UP har hatt trafikkontroll i Harstad sentrum med fokus på mobil- og beltebruk.  Har utstedt ti forenklede forelegg for mobilbruk.

16.06

Stokmarknes, Børøybrua: En person er påkjørt i et fotgjengerfelt. Bilfører stanset ikke etter uhellet. Vi etterlyser en svart varebil som har skade i frontruta. Bilen er enten av merket Peugeot eller Renault. Vi ønsker å komme i kontakt med vitner, skriver politiet i Nordland på Twitter.

10.22

Narvik: Politiet i Narvik rykket tirsdag ut til ei blokk i Narvik grunnet et dødsfall. Det melder avisa Fremover. Politiet mistenker ikke noe kriminelt rundt hendelsen. Les mer her.

09.52

Tromsø: Det har i løpet av natta vært en ulmebrann i noen papirer som lå på en kokeplate på Stakkevollan skole i Tromsø. Det melder Troms politidistrikt. Ulmebrannen ble oppdaget av ansatte som kom på jobb onsdag morgen. "Det opprettes sak", skriver politiet.

08.51

Rana: Politiet i Nordland melder om kollisjon mellom en personbil og et vogntog på Tveråneset i Rana. E6 var stengt mellom rundkjøringen og lyskrysset i Jernverksbakken, men ble åpnet igjen rett før klokken 09.30. Ingen personskade.

06.06

Alta: Politiet i Finnmark melder om brann i en bolig i Mathisdalen i Alta. Personer i boligen kom seg ut, og brannen er slukket.

04.24

Harstad: Troms politidistrikt melder på Twitter om en elgpåkjørsel i Mølnåstunnelen i Harstad klokken 03.45. "Elgen stakk til skogs, men blir søkt etter av lokal viltnemnd. Ingen personskade.", heter det i Twitter-meldinga.

Norge

09.31: En lastebil og en personbil har kollidert front mot front, melder politiet i Follo. ulykken karakteriseres som alvorlig. – Alle nødetater er på stedet, og vi jobber på spreng. Tunnelen er stengt og vil være stengt en god stund, sier operasjonsleder Jan André Delbeck i Øst politidistrikt til VG.

03.31: Politiet i Innlandet melder at Riksvei 3 Kolomoen i Hedmark er rydddet og åpnet for vanlig ferdsel, åtte timer etter en front- mot frontkollisjon. Fore personer var involvert i ulykka, to av disse var fastklemte. Fra helsevesenet er det opplyst at to av personene er kritisk skadet etter ulykka. "Åstedet vil bli undersøkt av krimteknikere fra politiet og ulykkesgruppa fra Statens Vegvesen", opplyser politiet. Les mer her.

02.45: En mann i 30-årene er pågrepet i Tønsberg og satt i arresten, etter at han i beruset tilstand mistenkes for å ha stjålet fra baren på et hotell i byen. Politiet i Vestfold melder at sak vil bli opprettet.

02.38: To personer er pågrepet i Lyngdal mistenkt for å ha gjort innbrudd i biler, melder politiet i Agder. I meldinga opplyses det at politiet fant frem til de to ved å følge fotspor i snøen. "Gjerningsmennene kan ha vært inne i flere biler som ennå ikke er oppdaget. Noe gods til rette".

Verden

06.00: En mann satt fastklemt i  fem timer etter en frontkollisjon utenfor Linköping i Sverige. Det melder Expressen. Årsaken til ulykken antas å ha kommet over i feil kjørefelt der den fronkolliderte med en møtende bil. Les mer her.

05.05: Sju personer ble drept og 13 skadd da politiet i den urolige delstaten Rakhine i Myanmar åpnet ild mot en folkemengde som prøvde å ta over en kontorbygning. Det opplyser nyhetsbyrået AFP.

02.12: New York Times melder at en tidligere CIA-agent er pågrepet i USA.  Mannen mistenkes for å ha lekket navnene på flere amerikanske spioner og informanter til kinesiske myndigheter. Han skal ifølge avisen ha vært i søkelyset lenge. Les mer her.