I høst har det vært store omorganiserings- og driftskutt i Lenvik kommune, som har ført til at flere virksomheter ble nedbemannet og dermed fikk overtallig ansatte.

Det har ført til at tidligere virksomhetsleder for sykehjemstjenesten, Jostein Jenssen, nå trer inn i en ny rolle som driftsjef havn i Lenvik.

– Det er en jobb hvor du skal drifte. Ikke så stort som jeg har driftet frem til nå, og ikke så mange ansatte, så det er en vesentlig forskjell. Jeg skal nå jobbe med et nytt område for meg, men samtidig et begrenset område, så jeg ser på det som en kjempespennende utfordring og gleder meg til å gå i gang og ikke minst få mer innsikt i dette feltet, sier Jenssen til Folkebladet.

Med på teamet

Hege Vigstad går fra næringskonsulent til nærings- og havnesjef, etter at Bjørn Fredriksen ble engasjert som rådmann i kommunen frem til 2020. Hun er glad for å ha fått Jenssen med på teamet.

Prosjekter

Duoen skal jobbe med både nærings- og havneutvikling i to år fremover.

– Vi har et aktivt næringsliv her i Lenvik som har stort pågangsmot. De tar kontakt med kommunen og ønsker tilrettelegging og det ønsker vi å være gode på. Vi har mange havner, disse skal vedlikeholdes og bygges ut. Det er et stort og aktivt miljø i bygdene på Senja, så vi har ti infrastrukturprosjekter med utbygging og tilrettelegging. Det er blamt annet Husøya, Fjorgård, Botnhamn, Klubben, Olderhamna og Finnfjord for å nevne noen, sier Vigstad.

Fiskeri- og småbåthavn

Olderhamna på Finnsnes har for både politikere, innbyggere og båteiere vært et betent tema.

– Først må jeg sette meg inn i saken, så får jeg se hva den består av. Vår rolle er å tilrettelegge den best mulig for relevante brukere av havna, den som alle andre havner i kommunen. Så må vi prøve å drifte den på et forsvarlig nivå både i forhold til de faglige tingene, lover og regler, økonomi og hele pakken, sier Jenssen om havna.

– Vårt ståsted er jo det et mål å få havna ferdig. Vi er i dialog med småbåthavna og ser på mulighetene for videreutvikling. Vi er også i kontakt med fiskerene som har plasser der. Det skal bli en fiskeri- og småbåthavn, så vi ønsker å få fylt opp disse plassene. Det forutsetter at vi får havna ferdig at det blir en attraktiv havn. Det skal bli en perle inn til Finnsnes, nydelig når det blir ferdig. Selv om det vil ta litt tid og koste litt penger, sier Vigstad.

Informasjonsjef i Lenvik, Arve Svestad, sier det er en naturlig årsak til at stillingene ikke ble offentlig utlyst.

– Vi har funnet gode løsninger som har medført at vi ikke har hatt behov for å gjennomføre oppsigelsesprosesser. Så lenge en overtallig ansatt tilfredsstiller kompetansekrav til ledige vakante stillinger, gjennomføres normale ansettelsesprosesser med både intervju, referansesjekk og kompetansevurdering. Nå har vi løst utfordringene vi har hatt. Vigstad er konstituert i stillingen etter Bjørn Fredriksen og hennes opprinnelig stilling som næringskonsulent vil foreløpig bli stående vakant, informerer Arve Svestad i Lenvik kommune.

Det har vært mange skriverier og debatter rundt Olderhamna fiskeri- og småbåthavn. Nå skal duoen jobbe videre med planene. Foto: Carina Hansen