– Ei regjering uten ambisjoner for Nord-Norge.

Slik kommenterer Sandra Borch nyheten om at Venstre inngår regjeringsamarbeid med Høyre og Frp.

– Det finnes ikke ett konkret tiltak for Nord-Norge og nordområdene i regjeringsplattformen, mener Borch.

Skuffet

Borch sier hun er skuffet over det Venstre har fått ut av forhandlingene.

– I Troms har Venstre i hele valgkampen sagt at de skal være med på å redde hovedbasen for helikopter på Bardufoss, og de hadde en unik mulighet til å kjempe dette igjennom i regjeringsplattformen. I tillegg lovde de fortgang i byggingen av jernbanen til Nord-Norge. Det ser ikke ut til at noe av dette er prioritert eller forhandlet fram. Jeg er veldig skuffet, særlig når nestleder Abid Raja sto frem i Folkebladet for noen uker siden og lovte at Venstre skulle sikre helikoptrene på Bardufoss. Dette har partiet gitt fra seg i forhandlingene, sier Borch.

Avklaring

Borch mener at Venstre her hadde en unik mulighet til å sette Høyre og Frp på plass.

– Her kunne Venstre fått en avklaring og satt Høyre og Frp på plass, men i stedet fortsetter seigpiningen. Partiet kunne bundet Bardufoss og hovedbasedriften rundt den. Jeg opplever at det ikke er et ord i plattformen om dette, sier Borch.

Borch er heller ikke imponert over det arbeidet med helikoptervirksomheten på Bardufoss som er gjort lokalt opp mot partiets regjeringsforhandlinger.

– Både Roar Sollied og Rolf Austgard i Målselv Venstre har jo sagt at når Venstre kom i regjeringsposisjon så var dette noe som ville bli kjempet for. Jeg opplever ikke det, sier Borch.

Borch sier hun hadde klare forventninger om at Venstre ville kjempe for viktige forsvarssaker i nord, som helikopter, 2. bataljon på Skjoldog ikke minst en klar satsing om å øke forvarsbudsjettet til to prosent av brutto nasjonalprodukt.

– Jeg kan ikke si annet enn at jeg er skuffet, sier Borch.