Lagmannsretten forkastet mandag samfunnstoppens anke over tingrettens fengslingskjennelse. Det betyr fire nye uker i varetekt med besøks- og kommunikasjonskontroll for Tromsø-mannen, skriver avisen iTromsø.

Etterforsket tidligere

Onsdag 3. januar ble mannen pågrepet og siktet for å ha utnyttet sin posisjon for å skaffe seg sex. Torsdag i forrige uke ble siktelsen utvidet til å omfatte utnyttelse av mindreårige i særlig sårbare situasjoner.

Leter etter andre fornærmede

Så langt har en mann, som skal ha vært over 16 år på gjerningstidspunktet, status som fornærmet i saken. Politiet leter imidlertid etter andre potensielle ofre i saken. Tingretten mener på sin side at det ikke er skjellig grunn til å mistenke at mannen har utnyttet andre enn den fornærmede.

Delvis begrunner politiet den utvidede siktelsen med ei bekymringsmelding de har mottatt fra Bufetat hvor det kommer fram at mannen på slutten av 90-tallet skal ha invitert barn fra en barnevernsinstitusjon til sitt hotellrom under en reise til Alta.

Anket kjennelsen

Mannen har siden pågripelsen sittet varetektsfengslet. Tingretten ga politiet ei uke på å sikre bevis i saken, men forlenget varetektsfengslingen med fire uker torsdag i forrige uke.

Kjennelsen ble anket nærmest umiddelbart av samfunnstoppens forsvarer, advokat Ulf E. Hansen. Mannen erkjenner ikke straffskyld og stiller uforstående til anklagene som er rettet mot ham.

– Ikke reell forspillelsesfare

Advokaten mener bevisforspillelsesfaren ikke er reel. Politiet har sikret datamaskin, telefon og filer i skylagring.

– Det som da gjenstår, som teoretisk bevisforspillelsesfare, vil være eventuell påvirkning av vitnene. For det første mener vi at siktede overhodet ikke vil ta kontakt med vitner, fordi han skjønner at det vil skade hans egen sak. Og under enhver omstendighet kan dette løses ved at han får et kontaktforbud i forhold til de aktuelle vitnene, forklarte Hansen da han fredag anket kjennelsen.