Nyhetsdøgnet mandag 15. januar

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, nasjonalt og globalt. Artikkelen oppdateres gjennom døgnet.
nyheter

20:11:

Tromsø: Innbrudd i et bolighus på Tromsøya. Patrulje har vært på stedet og gjennomført åstedsundersøkelse. Sak vil bli opprettet og etterforsket videre, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

17:25:

Mandag 15.1 og tirsdag 16.1 Hurtigbåt Tromsø-Skjervøy-Tromsø.  Pga full storm over Lyngen innstilles kveldens tur kl 1920 til Skjervøy, samt retur tirsdag morgen kl 0735, skriver Troms Fylkestrafikk på sine Facebook-sider.

16.45:

Hammerfest: I forbindelse med to innbrudd i Hammerfest i helga, har politiet pågrepet en mannsperson i 20-årene. Vedkommende er en kjenning av politiet og vil bli fremstilt for varetektfengsling tirsdag, opplyser politiet i Finnmark.

13.18

Kvaløya: Politiet har hatt fartskontroll i 50-sonen på Storelva. Det ble utskrevet ti forenklede forelegg.

10.47

Bodø: Skaphenger tatt av vinden og veltet på Åselibrua Fv 17. Ett felt midlertidig stengt inntil bilbergning er på stedet.

09.33

Alta: Leteaksjon iverksatt etter person med to hunder som går på ski mellom Narvik og Alta, melder politiet i Finnmark. Forsvaret, HV 17 Finnmark, Røde Kors, NRH, Sivilforsvaret, 110 og politiet som koordinerer all innsats og har iverksatt. Oppmøtested Eibydalen

08.53

Finnsnes: Politiet har avholdt trafikkontroll ved en barnehage. En fører er gitt forenklet forelegg for usikret barn i bil.

06.11

Vesterålen: Bil stjålet fra Bø i løpet av natta. Bilen funnet i ei grøft i Sigerfjorden. Like ved er det forsøkt å stjele to biler til. Vi oppfordrer folk i området å sjekke om de mangler bilen sin. Videre opfordrer vi all om å låse bilene sine, skriver politiet på Twitter.

Oppdatering kl. 10.14: To personer pågrepet i saken. Avhøres. Politiet har sikret spor på stedet og saken etterforskes.

06.02

Natta har øyensynlig gått rolig for seg i nord. I hvert fall melder ingen av de tre nordligste politidistriktene om hendelser fra natta.

Norge

06.43: Taket på en tomannsbolig i Fjell kommune løsnet og ble revet av mandag morgen. Taket traff biler som stod parkert i nærheten, skriver TV2. Les mer her.

05.43: VG melder om at det er ventet storm på Vestlandskysten og i fjellet, og at det av den grunn er flere stengte veier mandag morgen.

03.09: Politiet i Follo dro ut til an adresse på Ås for å dempe en fest etter klage om støy for tredje natta på rad.

00.46: Politiet i Trøndelag meldte om at det cirka klokken 21.00 søndag kveld ble meldt om et ran fra et sykehjem i Bjugn. "Ansatte meldte at det var en mann med finlandshette og pistol som var ute etter medisiner. Gjerningsmannen dro fra stedet. Fikk med seg ukjent mengde medisiner. Ingen på sykehjemmet ble fysisk skadet", skriver politiet i Trøndelag på Twitter. Klokken 00.49 ble det opplyst at en mann i 40-årene var pågrepet.

00.29: Et fly fra Norwegian, som var på vei fra Oslo til Barcelona, sendte ut en "generell nødmelding" , en melding som ifølge Airlive skal ha skyldtes et trykkfall i kabinen. Airlive informerte om at flyet fortsatte turen, og at det landet 01.40, halvannen time etter skjema.

Verden

05.24: Det er vulkanfare flere steder i Stillehavsregionen, melder NTB. "Flere tusen evakueres i frykt for vulkanutbrudd både på Filippinene og Papua New Guinea. Samtidig er det ny aktivitet ved vulkanen Agung på Bali i Indonesia", skriver NTB.

04.42: Passasjerer måtte hoppe i vannet da en voldsom brann brøt ut på båten som skulle frakte dem til et kasinoskip utenfor kysten av Florida. Femten personer pådro seg lettere skader, men ingen ble livstruende skadd, skriver NTB.

04.26: – Jeg er ingen rasist, uttalte Donald Trump søndag til journalister han møtte i Florida. Det skriver TV2. Den amerikanske presidenten har vært i hardt vær etter at han skal ha omtalt Haiti, El Salvador og flere afrikanske land som «drittland».