Mistet lappen på brua

En mann i 20-årene klarte ikke å tøyle gassfoten på Gisundbrua.

FORT: Mannen kjørte for fort på Gisundbrua, og har fått en reaksjon fra politiet. Foto: Vidar Bjørkli  Foto: Vidar Bjørkli

nyheter

En lørdagskveld i november 2017 kjørte mannen en personbil med en fart på 78 kilometer i timen over Gisundbrua. På brua er fartsgrensa 50 kilometer i timen, noe som medførte dårlige nyheter for mannen da han ble stoppet av politiet som var ute på kontroll.

For overtredelsen er mannen ilagt et forelegg på 10.000 kroner, subsidiært fengsel i 20 dager.

I tillegg mister mannen sertifikatet i fire måneder, regnet fra novemberkvelden fartsovertredelsen skjedde.

Betingelsene er basert på at forelegget vedtas. Dersom det ikke gjør det, vil saken bli oversendt domstolen, hvor det bil bli lagt ned påstand om bot på 12.000 kroner, subsidiært fengsel i 24 dager. Da vil det også bli krevd saksomkostninger til det offentlige.