Kjørte i fjellvegg – nå må hun betale

Midt-Troms kvinnen i midten av 20-årene må betale 7.000 kroner etter hun kjørte i fjellveggen på Andsvatnet i november i fjor.

UNN: Kvinna i midten av 20-årene ble fraktet til unn og senere utskrevet med lettere skader etter sammenstøtet.   Foto: Jan-Erik Bergstad

nyheter

Det var lørdag 18. november at kvinnen kjørte personbil og fikk sleng på bilen, før hun havnet i fjellveggen på strekningen mellom Sørreisa og Bardufoss.

– Det er usikkerheter rundt skadeomfanget og bilfører er sendt med helikopter til Universitetssykehuset i Nord-Norge for undersøkelse, fortalte operasjonsleder Truls Meyer til Folkebladet etter ulykken.

Både politi og anbulanse rykket ut til stedet. På ettermiddagen ble kvinna utskrevet av sykehuset med lettere skader.

Nå må hun betale for brudd på vegtrafikkloven paragraf 31, første ledd, som sier at man på en hver tid skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade i trafikken.

– På grunn av uoppmerksomhet, og/eller for høy fart etter forholdene, fikk hun sleng på bilen i en sving, krysset motgående kjørefelt og kjørte inn mot en bergvegg på venstre side av veggen, står det i forelegget.

Hun har nå godkjent bota og må for overtredelsen betale 7.000 kroner til statskassen.