Nyhetsdøgnet mandag 8. januar

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, nasjonalt og globalt. Artikkelen oppdateres gjennom døgnet.
nyheter

12.39

Fv 277 Huselv - Husøy, på strekningen Huselv - Husøy er åpen for trafikk etter snøras.

09.51

8.januar. Hurtigbåt linje 2. Avgang klokken 10:15 fra Tromsø til Finnsnes, og retur fra Finnsnes klokken 11:35 er innstilt på grunn av tekniske problemer. Reisende bes henvende seg til Troms Fylkestrafikks kundesenter, Roald Amundsens plass 1b, skriver Troms fylkestrafikk på sine Facebook-sider.

09.22

Fv 277 Huselv - Husøy, på strekningen Huselv - Husøy er stengt på grunn av snøras, skriver Statens vegvesen. Veien er stengt inntil videre.

08.40

Hurtigbåt linje 2 Tromsø - Harstad. På grunn av været må hurtigbåten sløyfe anløp Engenes og gå alternativ trasé til Harstad. Dette medfører forsinket ankomst til Harstad, skriver Troms fylkestrafikk på sine Facebook-sider.

08.00

Senja: Linje 370 Mefjordvær – Lysnes kl. 0650 og retur fra Lysnes kl. 0800 innstilt på grunn av rasfare. Linje 365 med avgang kl. 0830 fra Grunnfarnes – Svanelvmoen, og retur kl. 0925 fra Svanelvmoen innstilles pga uvær og stengt vei gjennom Kaperdalen, melder Troms fylkestrafikk på Facebook.

07.33

Fv 232 Kolonnekjøring i Kaperdalen, på strekningen Botnkollen - Svanelva på grunn av uvær, melder Statens vegvesen på sine nettsider.

07.00

Troms: Husk at det fra i dag er hovedruteskift på buss, hurtigbåt og ferger i Troms. Sjekk sine avgangstider med appen Troms Reise eller se tromskortet.no, skriver Troms fylkestrafikk på sine Facebook-sider.

06.39

Tromsø: Jente, 9 år, ringte oss da hun ikke fikk sove. Hun skulle jo på skolen og trengte sin søvn. Det var høy musikk fra naboen som gjorde at "Jon Blund" var fraværende. Patr. sendt til stedet, og roen har igjen senket seg. Sov godt, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

05.10

Fv 862 Senjahopen - Mefjordbotn, på strekningen Straumsbotn - Brensholmen. Stengt på grunn av fare for ras.

01.52

Harstad: Patruljen har stanset et kjøretøy med ett sommerdekk, tre nedslitte vinterdekk, uten skilter samt at fører ikke hadde førerkort. Men edru, det var fører, skriver etaten.

Norge

07.30: Varsler om stor snøskredfare, og risiko for at det kan gå store naturlige skred blant annet i Indre Troms. Les mer her.

06.00: Det ble satt rekord i eksport for norsk sjømat i 2017, hvor økningen ble på syv prosent fra året før. Les mer her.

Verden

07:59: En oljetanker i full fyr skaper bekymring. Myndighetene frykter at skipet kan komme til å eksplodere.