– Dette blir vår storstue på Finnsnes som vi kan være stolte av, sier driftsdirektør Raymond Kristiansen i Coop Nord til Nordlys, som først omtalte saken.

I begynnelsen av desember i fjor ble det sendt ut nabovarsel i forbindelse med at Coop Nord skal rive den gamle brannstasjonen og de tilhørende byggene i Olderhamna på Finnsnes. Dette for å bygge ut en ny butikk til Coop Extra og til Felleskjøpet.

Grep muligheten

Coop Nord kjøpte brannstasjonestomta i Olderhamna fra Lenvik kommune våren 2016. Prisen de betalte for eiendommen var 21 millioner kroner, to millioner kroner under takst.

– Slik vi ser det så trengs det en ny butikk på Finnsnes. Butikken vi har i Domus er relativt gammel, og den som var i Myra senter er stengt. Så da vi fikk tak i denne tomta, som ligger fint til ved inngangsporten til Finnsnes, grep vi muligheten, sier Kristiansen til Nordlys.

Folkebladet har ikke lyktes med å komme i kontakt med driftsdirektøren for å høre om hva dette betyr for Domus-butikken. Coop Nord-direktør Kjell Olav Pettersen uttalte til Folkebladet i mai i fjor at det ikke var tatt noen beslutning om antall Extra-butikker Coop skal ha på Finnsnes.

Stor investering

Planen er at nybygget i Olderhamna skal romme 3.700 kvadratmeter, hvor 2.300 kvadrameter til Coop Extra-butikken og det resterende arealet skal leies ut til Felleskjøpet. Til Nordlys opplyser Kristiansen at det er snakk om en investering på vel 100 millioner kroner.

– Det blir en stor, lys og fin butikk der vi henter fram det mest moderne uttrykket vi kan skape. Butikken blir blant de største i hele Coop Nord, sier han til avisa.

Nøyaktig når nybygget står klart er uvisst, men det blir enten på tampen av 2018 eller i begynnelsen av 2019.

Som kjent har Lenvik brannvesen flyttet til midlertidige lokaler i Botnhågen i påvente av at ny brannstasjon bygges ut på Heimlymyra på Finnsnes. Flyttesjauen pågikk i midten av desember, men fortsatt er den operative drifta i «gammelstasjonen» i Olderhamna.

– Selve brannstasjonen med beredskapsmateriell tar vi 8. januar, opplyste brannsjef Arnstein Smevik til Folkebladet i desember.