Over tre hundre meter med tautrekk og tråkka skibakker venter på store og små. Fredag var dugnadsgjengen på plass for å klargjøre anlegget som ble åpnet våren 2015.

Endret åpningstider

– Det er bra med snø i bakken, det ser veldig bra, hutret Frode Hansen i 19 kuldegrader.

– Hvordan har besøket vært i bakken siden dere åpnet i 2015?

– Jeg må være ærlig og si det har vært varierende. Det kunne vært bedre i fjor. Men vi har sett litt på åpningstidene og gjort noen endringer for i år. I utgangspunktet holder vi nå åpent hver tirsdag kveld. I tillegg vil vi ha det litt sporadisk åpent, men det informerer vi om på vår facebook-side. Da kan det bli snakk om åpent på lørdager eller søndager etter hvert. Både Salangen skole og Sjøvegan videregående skole har brukt anlegget en del. Det håper jeg de fortsetter med, sier Hansen.

– Dette er jo et kjempefint tilbud til alle, både barn og voksne. Og det er veldig fint for hele familier. Det er jo tidlig på vinteren, men vi håper det skal komme folk etter hvert, sier Hansen.

Viktig med anlegg for frilek

Starten var at et gjeng salangsværinger satt i gang prosjektet. Senere ble det søkt og de fikk nærmiljømidler.

– Men alt er gjort på dugnad i anlegget. Så det er lagt ned mange timer i anlegget. Vi mener det er viktig å ha et anlegg for frilek, sier Hansen.

Tautrekket var først på 207 meter, men ble etter hvert forlenget til over 300 meter. Anlegget består også av maskinbu, varmebu og bålplass. Salangen kommune står som eier av anlegget som er finansiert med tippemidler. Kulturkontoret har bidratt med kompetanse vedrørende søkeprosessen i forbindelse med offentlig tilskudd. Kommunen er også grunneier i bakken. Anlegget ligger rett over Vasshaug barnehage og er opplyst.

Utstyrsbank i Salangen

Det kan også nevnes at Salangen kommune har en egen utstyrsbank som inneholder rulleskøyter, skøyter, alpinski, langrennsski, truger, snowboard, akematter, sparkesykler, sykler, kajakker, fjellklær, telt, soveposer, liggeunderlag, tursekk og sikkerhetsutstyr som hjelmer og redningsvester. Det er også tenkt på at foreldre/foresatte skal kunne være med sine barn på aktiviteter, så det er kjøpt inn noe utstyr til de voksne og. Kontaktperson er Hilde Løvberg som kan nås på telefonnummer 90250805.