Statsministeren til Husøydagan

- Det betyr mye for Husøydagan.

KOMMER TIL HUSØY: Statsminister Erna Solberg sa i sin nyttårstale at det ser lysere ut for Norge nå. På sensommeren kommer hun til Husøydagan. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix 

Dette bildet ble tatt da Erna Solberg talte under Husøydagan for fire år siden, før hun ble statsminister. Foto: Privat  Foto: PRIVAT

Arena: Hva som blir årets tema under Husøydagan er ennå ikke avgjort. Foto: Fredrik Kampevoll  Foto: Fredrik Kampevoll

nyheter

Husøy Grendeutvalg, som arrangerer de årlige Husøydagan på Senja, fikk like etter jul bekreftet den gledelige nyheten om at statsminister Erna Solberg kommer til Husøydagan.

- Det gleder vi oss veldig over. Det er veldig gledelig at hun tar seg tid til å komme hit til oss, sier leder av Husøy Grendeutvalg Stina Uteng.

Årets Husøydager går av stabelen 24.-26. august.

- Vi sendte mail like før jul for å høre om hun kunne komme til oss. Vi fikk da mail om at hun hadde et ønske om å komme. Og nå har vi nettopp fått det bekreftet fra statsministerens kontor at hun kommer, forteller Uteng.

Lovet i kirka

Hun forteller at Solberg var på Husøydagan for fire år siden, men da var hun ikke blitt statsminister.

- Men hun lovet da i kirken at hun skulle komme tilbake når hun var blitt statsminister. Så hun holder jo nå det hun lovet, ler Uteng.

Husødagan er kjent for å ha en politisk agenda. Hva som blir årets tema er foreløpig for tidlig å si.

- Vi har ikke kommet ordentlig i gang ennå så vi har ikke kommet til enighet om årets tema, sier Uteng.

- Betyr mye

Det å få store politiske ledere til arrangementet er viktig.

- Ja, det betyr mye for Husøydagan å få statsministeren eller andre store politikere til å komme. Det gjør at Husøya og Husøydagan vises, og ikke bare i lokalsamfunnet, sier Uteng, og legger til at det også er en viktig arena for fiskeri og fiskerinæringen som øya lever av.

- Det å gjøre seg merkbar er viktig, sier hun.