Må sone 21 dager for promillekjøring

Senjaværingen var ikke edru da han satte seg bak rattet. Nå må han inn til soning.

IKKE EDRU: Senjaværingen hadde promille i blodet da han la ut på kjøretur.  Foto: Stian André Lund

nyheter

Det var i juli i år at den unge mannen slettes ikke var edru da han satte seg til å kjøre bil, noe som endte i en utforkjøring. Senjaværingen meldte selv fra til politiet om uhellet, noe som også førte til etterforskning og at det ble tatt ut siktelse mot han. Mannen avga også en uforbeholden tilståelse da saken gikk for Senja tingrett.

I dommen er det ikke opplyst hvor høy promille mannen hadde under kjøringa, men det fremgår det at denne var over 1,5. Ut ifra en slik promille, og det faktum at kjøringa endte i et trafikkuhell, mener retten at fengselsstraffen i utgangspunktet bør settes til 27 dager. På grunn av mannens tilståelse er fengselsstraffen imidlertid redusert til 21 dager.

I tillegg til fengsel, er mannen dømt til å betale en bot på 10.000 kroner. Han må også belage seg på å bruke apostlenes hester en god stund fremover, da han er fradømt retten til førerkortet i to og et halvt år.