– Det var helt enormt.

Slik oppsummerer Helge Haugen oppmøtet og folkefesten i Sørreisa nyttårsaften.

Initiativ

Haugen, som også driver kiosken i Sørreisa, tok initiativ til ei annerledes og felles nyttårsfeiring for bygdefolket, og de som som var redde for labert oppmøte skulle vise seg å ha unødige bekymringer.

Folkebladet-TV: Se fyrverkeriet i Sørreisa her

– Jeg har snakket med en som prøvde å telle folk i fakkeltoget. Han kom til 550 før han ga opp, og han regner samtidig med at han kom halvveis, forteller Haugen.

Fakkeltoget gjennom Sørreisa tok også turen innom sykehjemmet for å hilse på beboerene der, noe Haugen synes var ekstra stas.

– Jeg har fått masse gode tilbakemeldinger fra sykehjemmet og det er klart at det varmer veldig.

Spleiselag

Arrangementet ble til slutt et spleiselag mellom Haugen, andre næringsaktører i Sørreisa, og privatpersoner der Haugen bidro med 8.000 kroner og næringslivet ellers kom med 7.000 kroner. Han regner med at man sendte opp fyrverkeri for rundt 17.000 kroner i alt.

– Jeg håper virkelig at dette kommer til å fortsette. Jeg blir ikke å slippe det riktig enda, sier Haugen og legger til at skal ta seg en tur til kommunen for å snakke med ordføreren.

– Vi skal finne noen som kanskje vil være med å opprette en konto slik at også privatpersoner som vil kan være med å sponse.

Haugen sier hele opplevelsen har gitt mersmak.

Folkebladet-TV: Se årets fyrverkeri fra flere stedet i Midt-Troms

– Jeg har gjort mye rart i livet, men jeg har aldri opplevd maken. Jeg fikk både klemmer og håndtrykk.

Han forteller at det også kom folk både fra Dyrøy og Finnsnes for å få med seg nyttårsfeiringa i Sørreisa.

– Jeg hørte også flere foreldre som sa at ungene hadde sagt at dette var artigere enn å gå i 17. mai-tog.

Overveldende

Sørreisaordfører, Jan-Eirik Nordahl, sier til Folkebladet at han er overveldet over responsen fra publikum og ønsker å takke Helge Haugen for initiativet.

– På forhånd sa vi at vi skulle være rimelig fornøyde hvis det kom 200 mennesker, sier Nordahl.

Nå håper han at dette blir en årlig tradisjon for folk i Sørreisa. Nordahl tror fellesfyrverkeri er veien å gå, også i framtida.

– Vi skal absolutt følge dette opp. Vi ser at dette med fyrverkeri er forbundet med en viss fare og derfor er det kjempebra at vi kan ha et fyrverkeri med god organisering der alle kan komme sammen, sier ordføreren.

Kommunen på sin side stilte med kaffe og varm saft under arrangementet.

Helge Haugen (th) tok initiativet til fellesfeiringa i Sørreisa. Her sammen med Sørreisaordfører, Jan-Eirik Nordahl. Foto: Arne Ivar Hanssen
fakkeltog: Fakkeltoget gikk forbi sykehjemmet i Sørreisa. Foto: Stian André Lund