Årets fyrverkeri fra den nye moloen på Sjøvegan så ut til å trekke flere folk enn før. Og showet falt tydeligvis i smak med spontan applaus blant de frammøtte.

Flere tusen kommer for å se dette fyrverkeriet - se video her.

Da Maxi Pyroteam, noen minutter forsinket, sendte opp ett tonn med fyrverkeri fra moloen på Sjøvegan stimlet folk seg sammen langs Sjøkanten fra bensinstasjonen til Felleskjøpet.

Slik var nyttårsfeiringen i Midt-Troms - se video her.

Noen mente det minst var et par tusen mennesker som møtte opp i det nydelige vintervær, der til og med en snart fullgått måne lyste opp vinternatta.

Høye forventninger

Forventningene til rakettshowet ser ikke ut til å bli mindre med tida.

– Vi har hørt så mye fint om fyrverkeriet på Sjøvegan, så vi valgte å dra hit. Det blir nok stort, sier Peter Pedersen og Iselin Sørensen i følge med lille Noa.

Politiet: – Folk har vært forsiktige - les saken her.

Showet var i år digitalisert slik at man skulle kunne treffe oppskytinga på takten, forteller primus motor i Maxi Pyroteam Jens Viktor Steinsund.

Lyden og musikken stod profesjonelle Top Coat bak fra Lundbrygga som ligger et stykke unna folkemengden.

Applaus

Etter hvert som showet rullet med det ene høydepunktet etter det andre, kom det utbrudd fra publikum og spontan applaus på mange dialekter og fremmede språk.

– Dette er et av de store høydepunktene i Salangen når det samler et par-tre tusen mennesker her i Sjøvegan, sier ordføreren i en kort kommentar før oppskytinga.

I sin tale, som i store trekk er et utdrag fra nyttårstalen, benyttet hun anledningen til å oppsummere mye av det positive som skjer i lokalsamfunnet enten det er Millionfisken eller Arctic Race of Norway, som skapte en folkefest.

Årets Salangsværing som er Salaks AS ble også behørig nevnt.

Også på Finnsnes og i Sørreisa var det i år arrangementer med fyrverkeri-oppskyting hvor oppmøtet rapporteres å ha vært godt.

MYE FOLK: Det så ut til å være flere samlet i sentrum da fyrverkeriet 2017 ble sendt til himmels på Sjøvegan Foto: Ulf Antonsen
STORE FORVENTNINGER: Fra venstre Iselin Sørensen med lille Noah og Peter Pedersen fra Finnsnes gledet seg til å overvære fyrverkeriet på Sjøvegan og hadde store forventninger. Foto: Ulf Antonsen
PYROTEAMET: Maxi Pyroteam jobbet på høygir før fyrverkeriet ble sendt opp. I midten Jens Viktor Steinsund. Foto: Ulf Antonsen