For to år siden bestemte tatovøren Alexander Fischer seg å satse på tatovering på heltid. Da flyttet han inn hos Lene Pettersen i Sweet Memories-lokaler på Silsand. Nå som hun selger og flytter, fant Fischer ut at han også ville skape noe eget.

– Så da valgte jeg å flytte ut av den lille hula mi og inn her under Senjastua. Jeg har fått god hjelp fra flere, noe jeg setter utrolig stor pris på. Her skal jeg jobb for å skape noe helt unikt på Senja, forteller Fischer til Folkebladet.

Utfordre seg selv

Det finnes mange små og store tatoveringer, og noen er som et blankt lerret. Fischer håper folk i nord skal tørre å åpne seg litt mer for nye ting for å få en mer unik tatovering.

– Folk her i nord er kanskje litt for trygg når de skal ha seg en tatovering og vil gjerne ha noe kjent som flere andre har. En følger gjerne trender og går for det trygge. Det håper jeg å utfordre dem litt på. Jeg elsker å jobbe med større prosjekter. Det er da tatoveringene blir bra. Det kan være både en diskré tatovering eller et fullt tema på eksempelvis en arm, eller sleve som det heter. Jeg vil bruke tid på kvalitet i stedet for å forte seg gjennom arbeidet, forteller Fischer.

Han sier videre at det som han elsker mest å gjøre, er realistiske tatoveringer.

– Selvfølgelig lager jeg både hjerter, roser og kors til de som ønsker det, men de fleste som vil ha tatovering vil bare ha det for å ha det. Jeg vil gjerne ha folk som har en idé på hva de vil ha, så skal jeg være med på å utvikle det og realisere det. Men folk flest her oppe er ikke helt der enda, dessverre, sier Fischer.

Samarbeid

Han er nå i samtaler med en samarbeidspartner som skal inn i lokalet og med tiden få på plass en avdeling hvor de skal ha microblading. På denne måten og med andre i bygget håper de å skape et miljø og samarbeid på tvers av bedriftene.

– Vi har mange ønsker og planer fremover. Jeg ser for meg at en kunde kan være her inne og få en tatovering, mens samboeren er hos frisøren over gangen. Er prosjektet stort og flere timer brukt i stolen, kanskje en middag i andre etasje vil være en fin måte å avrunde det på, sier Fischer.

Hans andre lidenskap er motorsykler, noe som er tydelig i interiøret og i navnet til studioet.

– Dette er et tema jeg vil bygge studioet på. Jeg er med å kjører sykkel her og elsker å skru på de. En av planene mine er å innføre noe som heter «gentlemans ride» hvor en kjører i finstasen på en runde før det avsluttes med en finere middag, som jeg vil gjennomføre i sommer her på Senja og som avsluttes på Senjastua.

Fischer sier planene for fremtiden er mange. Nå skal han virkelig satse på lidenskapen.

– Jeg har laget planer med en dyktig piercer fra Harstad som skal komme innom å jobbe litt innimellom. Vi har ikke helt bestemt oss for når og hvor ofte dette blir, men det er ting som skal på plass når vi åpner over nyåret. Så skal vi ha gjestetatovører. Jeg tenker kjente navn av gode kaliber. Så vil jeg ha ukestemaer som «old school», realistisk og flere andre sjangrer. Da vil jeg sørge for å få inn tatovører som virkelig er flinke på de ulike temaene, slik at folk kan komme hit å få akkurat det de ønsker, sier Fischer.

– Vi har mange planer, men er nå i oppstartsfasen. Det blir et spennende år, nå jobber jeg på spreng for å få studioet klart til vi åpner, rett over nyåret, avslutter han.

TATOVERING: I flere år har Fischer jobbet med å lage tatoveringer. Her er av hans arbeid. Foto: Privat Foto: Privat
Senjastua: Rett ved brua på Senja har Senja inc Garage kommet inn i de nye lokalene under Senjastua. Foto: Carina Hansen Foto: Carina Hansen