Dette skjedde mens du sov

- Kjør forsiktig! oppfordret politiet i natt.

FARE Svært mye elg i natt i området Olsborg-Heia.  Foto: Eirik Dahl

nyheter

Henvendelsen rettet seg mot bilister som var på ferdsel i området Heia-Olsborg natt til fredag.

Her var det nemlig svært mye elg, ifølge tips som politiet hadde fått inn.

Politiet gikk ut med advarselen klokka 00.38.

Elgen skaper trafikkfare også i Nordland. Ved Hemnes i Grønvika hoppet en elg over autovernet og traff en bil i fart fredag morgen. Politiet meldte om hendelsen klokka 05.56.

Det er usikkert om elgen ble skadd. Viltnemnda ble varslet, opplyser politiet.

Politiet i Nordland kunne senere fredag morgen, klokka 06.45, notere en ny elg-hendelse. Denne gangen på Nordlandsbanen, Skonseng v/Bjørnehiet hvor et tog kjørte på elg.

Ordensforstyrrelse

I Tromsø måtte politiet klokka 01.41 innbringe en 30-årig mann for ordensforstyrrelse på et av byens utesteder.

Han vil bli anmeldt.

Brann og fest

Ved Okstindneset i Lurøy kommune brant ei hytte helt ned til grunnmuren natt til fredag. Ingen personer var tilstede. Hytteeier er varslet, opplyste politiet klokka 01.19.

En hjemmealenefest ved Gruben i Mo i Rana påkalte også Nordland-politiets oppmerksomhet natt til fredag. Festen ble avsluttet av politipatruljen. Rundt 30 ungdommer ble bortvist.

Slagsmål

I Bergen ble en mann kjørt til sykehus med stikkskader i brystet etter et slagsmål i en leilighet. En person er pågrepet. Politiet fikk melding om slagsmålet ved Haukeland utenfor Bergen klokken 4.39 natt til fredag, skriver NTB.

Les mer om hendelsen her.

Minst 12 mennesker har mistet livet og 15 er skadd i en brann i bydelen Bronx i New York torsdag kveld, ifølge en talsmann for byens borgermester. Rundt 170 brannmenn arbeidet i temperaturer ned mot 10 minusgrader for å redde folk ut av bygningen, melder NTB.