I jula har mange lagt merke til at den nye brannbilen har gått i skytteltrafikk til og fra idrettslaget sitt fotballanlegg.

Her har noen ildsjeler med Dagfinn Antonsen og Jan Ivar Strømseth i spissen gått i gang med å lage en skøytebane for store og små.

– Jeg hadde hatt lyst til å lage en skøytebane på grusbanen etter å ha sett at de fikk det til på Sjøvegan. Vi har jo også en stor utstyrsbank med blant annet ski og skøyter samt hjelmer til store og små som vi ønsker blir tatt mer i bruk. Her kan alle låne seg utstyr via biblioteket og Anne Strømmesen i kommunen, sier rektor og primus motor for den nye skøytebanen, Dagfinn Antonsen, til Folkebladet.

I bruk

Etter å ha fått godkjenning fra LIF til å islegge deler av grusbanen, gikk han i gang i jula med en hjullaster lånt ut av en maskinbedrigt til å brøyte en bane.

Til nå er det lagt ut over 30.000 liter vann ved hjelp av brannbilen. Torsdag ettermiddag var det ned mot atten blå kuldegrader, men likevel tydelige merker på isflata etter skøyteskjær.

Legger til rette

– Vi voksne kan ikke bare klage på at ungene sitter inne hele tiden; vi må også legge til rette for at de kan ha aktiviteter ute, sier Dagfinn Antonsen og sveiper over isen med 3.000 liter vann i slengen fra vanntanken i brannbilen.

– Jeg er blitt fortalt at det for mange år siden også var vanlig å islegge deler av grusbanen til å lage skøytebane, sier han til slutt.

LÅNER UT: Fra utstyrsbanken på biblioteket, kan skøyter og hjelmer lånes, sier Dagfinn Antonsen. Foto: Ulf Antonsen