Familie i elgsmell - bilen totalskadd

Stig-Arne Engen og kona Inger-Lise Brones skulle på julebesøk i Bardu da en elg plutselig hoppet inn på veien.

Elg-kollisjon Familien rakk ikke å tenke før sammenstøtet med elgen var et faktum, og de satt med frontruta i fanget. Dette bildet er tatt i en annen anledning.  Foto: Privat

SLAPP MED SKREKKEN - Vi er utrolig heldig siden det gikk så bra, forteller Inger-Lise Brones etter familiens kollisjon med en elg.  Foto: Kine Hanssen

nyheter

- Det gikk fryktelig fort. Vi rakk ikke å bli redd før vi satt med frontruta i fanget, forteller Inger-Lise Brones som var passasjer i bilen, til iTromsø.

Hennes mann, TIL-direktør Stig Arne Engen, var sjåfør under hendelsen som skjedde rundt klokken 19.00 på lillejulaften. I tillegg var deres to barn Ingrid (13) og Sigurd (19) passasjerer. Familiens nye bil ble totalskadd, men Brones forteller at hun bare er glad for at familien slapp unna med skrekken.

- Vi er utrolig heldig siden det gikk så bra. Uhellet skjedde i 60-sonen, så vi hadde ikke så høy fart. Når elgen kom så fort ut på veien, ble det likevel umulig å unngå kollisjonen, sier hun.

- Kondemnert

Hun mener kombinasjonen av en god sjåfør, en solid bil og flaks er mye av grunnen til at det gikk så bra.

- Kollisjonsputene ble ikke utløst, men det var glass overalt. Bilen blir nok kondemnert nå, sier hun.

Dyret ble derimot liggende hardt skadd i grøfta etter sammenstøtet. Brones forteller at de ringte viltnemnda umiddelbart etter hendelsen.

Roser viltnemnda

- Jeg må bare gi all ros til viltnemnda for å ha reagert så raskt. Det tok kanskje 45 minutter fra vi ringte til elgen var avlivet, sier hun.

Brones og Engen er bosatt i Tromsø, men de er begge opprinnelig fra Målselv-området, og at slektninger raskt var ute med å hente dem etter kollisjonen.