Kavalkade 2017

Dette var mest lest på Folkebladet i mars

Gjennom de neste dagene skal vi presentere de mest leste sakene i 2017. Disse var mest lest på Folkebladet i mars.

BITT Mann bitt av torsk fikk mange lesere i mars.  Foto: Privat

nyheter

Det var de litt mer kuriøse sakene som toppet lista over de mest leste sakene i mars i 2017.

Mest lest i januar

Mest lest i februar

1. – Dette er kjempespennende!

Gro Helen Tørum, kjent fra «Åndenes makt» er opprinnelig fra Finnsnes, nå returnerer hun med Workshop og et ønske om å finne sitt barndomshjem. Denne artikkelen fra mars fikk over 1.000 delinger på Facebook, og ble lest av over 7.500.

Tørum som bor i Italia, var i Norge, klar til å starte en Nord-Norge turné med workshoppen om å mestre den nye utgaven av seg selv. Hun ba spesifikt om å få reise til Finnsnes.

Klikk her for å lese hele artikkelen

2. Bitt av torsk — hastesendt til sykehuset

Da fisker Roald Finnøy opplevde å bli bitt av en torsk, ble han i all hast sendt til sykehuset. 17. mars kunne Folkebladet presentere denne uvanlige historien for sine lesere.

Den erfarne fiskeren fra Sørreisa forteller at denne spesielle historien startet som alle andre hverdager, ute på fiske etter stortorsken. Det var når han arbeidet var ferdig at han oppdaget noe merkelig.

– Da jeg var ferdig med økta tok jeg av meg arbeidshansken og helt oppå fingeren hadde jeg en lite merke. I hansken var det en liten blodutredelse. Jeg tenkte som så at en liten tann fra stortorsken måtte ha gått gjennom og stukket akkurat oppå leddet av fingeren. Jeg har sikkert blitt stukket hundre gang før uten at det har resultert i noe, men det som skjedde etterpå har jeg ikke vært borti før, det må ha vært en ondsinnet torsk, ler Finnøy.

Klikk her for å lese hele artikkelen

3. Sakset så det holdt, men sjåføren visste råd

Et velkjent fenomen på Midt-Tromsveiene også sist vinter: Vogntog som ble stående fast og sperre for resten av trafikken.

11. mars fortalte Folkebladet om en semitrailer på vei opp bakken på fylkesvei 861 på Gibostad som fikk problemer.

På vei opp bakken mistet sjåføren veigrepet. Han prøvde å rygge ned igjen, men det endte med at ekvipasjen sakset.

Klikk her for å lese hele artikkelen

4. Skal fly fra Bardufoss til Bodø og Tromsø

13. mars kom det nesten som lyn fra klar himmel — Norwegian, og Gardermoen som eneste destinasjon, var ikke lenger enerådende på Bardufoss lufthavn. Da annonserte Widerøe at de starter opp med flyginger fra Bardufoss til Bodø og Tromsø.

Flyruta skulle ha flere avganger flere dager i uka, men senere har det kokt ned til et par dager ukentlig, noe Widerøe selv oppgir at dårlig belegg er årsaken til.

Klikk her for å lese hele artikkelen

5. – Bedre å gi seg mens leken er god

Bunnpris Gourmet bukket under for den harde dagligvarekonkurransen på Finnsnes. Det kunne Folkebladet opplyse om 23. mars.

Allerede i februar i år omtalte Folkebladet utfordringene Bunnpris Gourmet opplevde med rusede personer som stjal øl og opptrådte truende. I den anledning ble det sagt at butikken stod i fare for å bli nedlagt dersom situasjonen vedvarte.

Bunnpris Gourmet åpnet dørene i Kvistadsenteret i september 2014. Altså ble butikken lagt ned etter mindre enn tre års drift.

Klikk her for å lese hele artikkelen