Det går fram av fengslingskjennelsen fra Nord-Troms tingrett.

21-åringen fra Lenvik ble varetektsfengslet 22. november, siktet for drapet på Thomassen. Siktede har siden da vært under behandling av helsevesenet med såkalt varetekts-surrogat ved Åsgård sykehus.

Tema: Samleside om Øyjord-drapet

Åtte nye uker

Partene møtte ikke opp til møtet tirsdag, men siktede hadde skriftlig via hennes forsvarer samtykket til videre varetekstfengsling forutsatt at hun får være på Åsgård.

Har redegjort for hendelsesforløpet

I fengslingskjennelsen fra Nord-Troms tingrett går det frem at siktede i avhør med politiet har erkjent de faktiske forhold som er beskrevet i siktelsen, og har gitt en redegjørelse for hendelsesforløpet.

I kjennelsen står det videre at retten bemerker at siktedes psykiske tilstand fremstår som ustabil, og viser til hennes forklaringer i politiavhør samt beskrivelsene av hennes handlinger. Retten finner det derfor påkrevd med videre varetektsfengslin for å hindre nye, alvorlige straffbare handlinger.

Varetekt

Kvinnen er nå varetekstfengslet fram til 13. februar neste år.

Lensmann Arnold Nilsen ønsker ikke å kommentere saken overfor Folkebladet onsdag.

Til Folkebladet sa siktedes advokat Ulf Hansen tirsdag at de samtykket i fengslinga.

– Det er ganske vanlig i en så alvorlig sak at en ber om så lang tid. Dette fordi det vil ta en del tid før saken er ferdigbehandla. Så lenge hun får et godt behandlingstilbud på Åsgård sykehus er det ingenting å være uenige om her. De har tatt godt vare på henne, det fungerer meget godt, sa han.