Dette var mest lest på Folkebladet i januar

Gjennom de neste dagene skal vi presentere de mest leste sakene i 2017. Disse var mest lest på Folkebladet i januar.

DRAMATIKK En buss med skoleelever veltet i Brøstadbotn 17. januar. Til alt hell ble ingen alvorlig skadet, selv om det var dramatisk da det skjedde.  Foto: Arne Ivar Hanssen

nyheter

Flere branner preget det lokale nyhetsbildet i januar, i tillegg til andre dramatiske hendelser. Men også noen hyggelige saker havnet på mest lest-toppen i Folkebladet i årets første måned:

1. Bolighus totalskadd i brann søndag morgen

Et bolighus i Storlia i Sørreisa kommune ble fullstendig overtent og totalskadd i en brann søndag 22. januar.

Ingen personer befant seg i huset da brannen startet.

– Klokken 07.48 startet vi utrykninga, men da vi kom til stedet var huset overtent, fortalte innsatsleder, som var politibetjent Berit Øvermoen Svendsen til Folkebladet.

5.300 unike lesere var innom artikkelen.

Klikk her for å lese artikkelen og se video

2. Torskefesten i gang på yttersida

Torskefesten er i gang på yttersida. Både fangster og priser beskrives som kanonbra, kunne Folkebladet fortelle 14. januar.

kipper Geir-Helge Tøllefsen på M/S Skreigrunn av Husøy kunne melde om fangster på fra 7.000 til 9.000 kilo på nattstått bruk i Stordjupta.

Klikk her for å lese artikkelen

3. Slik er føret akkurat nå

Uværet melder sin ankomst i dag. Allerede torsdag morgen var flere veier stengt. Det var inngangen på en artikkel om værforholdene 19. januar, som ikke var blant de beste da heller.

Vogntog sliter på Gisundbrua og vinden røsker allerede godt på yttersida av Senja, slik du kan se på denne videoen fra Mefjordvær, het det videre.

Klikk her for å lese artikkelen

4. Skolebuss veltet

På ettermiddagen den 17. januar ble det dramatikk i Brøstadbotn. En skolebuss hadde veltet. Det var totalt ni personer ombord.

Politiet meldte klokka 15.05 at bussen lå på siden, men at alle hadde kommet seg ut.

Det var sju elever og sjåfør ombord i bussen. Elevene i bussen kom fra Sjøvegan videregående skole, og to av dem ble kjørt i ambulanse til legevakt og fire blir kjørt i annen bil til legevakt.

Klikk her for å lese artikkelen

5. - En person omkom i boligbrann

Også den femte mest leste artikkelen i januar inneholdt dramatikk. «Mandag morgen opplyser Troms politidistrikt om røykutvikling i et hus i Senjahopen i Berg kommune på Senja», meldte Folkebladet den 16. januar.

Politioverbetjent ved Lenvik lensmannskontor, Steingrim Ovesen, bekreftet senere samme dag overfor Folkebladet at en person var funnet omkommet etter brannen.

Klikk her for å lese artikkelen