Nettside i helt ny drakt

Salangen kommune har lansert helt ny nettside.– Jeg er godt fornøyd med resultatet, sier webansvarlig i Salangen kommune, Jøran Glad Berthinussen.

NYTT: Jøran Glad Berthinussen presenterer fornøyd Salangen kommunes nye nettside. – Dette er også et veldig åpent system som gjør det lett å utvikle videre uten at vi trenger å gå til leverandøren, sier han.   Foto: Privat

nyheter

Bakgrunnen for en helt ny nettside i Salangen kommune er at nettsideleverandør Crayon har sagt opp hele sin kommuneportefølje.

– Godt fornøyd med resultatet

Da falt valget på leverandøren CustomPublish.

– Dette er en fremtidsrettet leverandør som har tatt høyde for webtrender i tiden, sier webansvarlig i Salangen kommune Jøran Glad Berthinussen.

Her kan du se resultatet

– Jeg er godt fornøyd med resultatet. Hvert fjerde eller femte år har vi hatt ei oppdatering på nettsidene. Og vi har hatt samme leverandøren siden 2004, men de er blitt oppkjøpt i flere runder av større og større selskap uten at funksjonaliteten har blitt stort bedre. Sånt sett var det greit for oss at vi fikk en frist til ut året med å komme med en ny nettside, sier Berthinussen.

Mer ryddig nettside

– Det har vært mye arbeid i ett halvt års tid fordi vi har jobba med den nye nettsiden samtidig som vi har kjørt den gamle. Men nå har vi fått et veldig fint system som gir muligheter for å få det mye mer ryddig mer riktig strukturert. Jeg er også veldig godt fornøyd med at vi får disse bolkene rett under bildet på forsiden. Du ser og kommer lett til snarveiene under hvert område. Dette er også et veldig åpent system som gjør det lett å utvikle videre uten at vi trenger å gå til leverandøren. Vi er også godt fornøyd med at vi har fått importert alt stoffet fra den gamle nettsiden inn i arkiv, sier han.

Bedre søkefelt enn tidligere

– Som man vil se, er snarveier på førstesiden endret og noe har fått nye plasseringer, med flere synlige ord/menyer. Du finner direktelenker til informasjon under søkefeltet. Vi anbefaler dessuten søkefeltet som fungerer bedre enn tidligere. Mye er som det har vært tidligere og informasjonen er den samme, men blant annet mer ryddig presentert. Designet er endret, kalender/aktivitetskalender er klart forbedret. Dette ser vi fram til å jobbe bedre med, der vi vil komme med mer informasjon om hvordan du som arrangør lettere kan få fram ditt arrangement i kalenderen, forklarer han.