I mai i år åpnet Kim Hauglid sitt Mastermind Escape Room i Sørreisa. Siden den gang har et 50-talls grupper vært på besøk for å forsøke seg på den nye attraksjonen og bryne seg på oppgaveløsing man fra før kanskje ikke har vært så vant til her i regionen.

Hauglid er fornøyd med mottakelsen.

– De som har vært innom har nesten vært helt i ekstase og smilt fra øre til øre. Det finnes et Escape Room i Tromsø, men jeg opplever ikke at så mange har vært der og at dette konseptet derfor er helt nytt for veldig mange. Det er artig, smiler Haglid.

Siden det var upløyd mark han heiv seg i kast med, hadde han ikke stort å basere forhåpninger til besøkstall på. Sommeren viste seg imidlertid å bli en overraskelse med mange feriefri mysterieelskere som ville prøve seg. Høsten har imidlertid blitt litt stillere enn Hauglid hadde trodd.

– Men jeg har snakket med han som driver Escape Room i Tromsø, og han sier at besøket varierer veldig. Nå hører jeg også folk snakker om å komme innom når de kommer hjem til jul. Jeg har allerede fått bookinger til romjula, sier Hauglid.

Motellrommet

– Har det vært «butikk» i Escape Room-drifta så langt?

– Det går rundt med tanke på husleie, utstyr og tekniske ting, men jeg er ikke blitt rik ennå for å si det sånn, men så skulle dette først å fremst være en gøy hobby — og det er det. Selvfølgelig hadde det vært veldig bra om det ble litt økonomi i det også, sier Hauglid.

Hittil har han bare hatt ett oppgaverom i drift, det såkalte agentrommet. Snart vil imidlertid Hauglid kunne lokke med ytterligere ett oppgaverom.

– Rommet er ferdigbygget, og det er bare de siste pusleriene som må på plass. Det må nesten være en rød tråd og en historie i oppgaverommet, og ikke bare en vilkårlig sammensetning. Jeg hadde håpet at rommet skulle bli ferdig før jul, men det røk, men i januar vil det være klart for testing.

Mens det første rommet var inspirert av 60-tallet og agentaktige detaljer, så legger Hauglid sin flid i å gjøre nyrommet av den litt mer skumle sorten.

– Rommet heter «The motel room». Historien er at man kommer til en liten landsby for å finne husrom for natta. Selv om man ikke finner noen i resepsjonen tar man inn på dette motellrommet, men det skal fort vise seg at det ikke er en plass man verken kan eller vil sove, forteller Hauglid.

– Så det nye rommet blir ikke for de skvetne?

– Nja, det skal ikke vært veldig terroraktig heller, men man skal kjenne litt på presset og at man er litt småredd kanskje, humrer han.

Flest tilreisende

Håpet er også at det vil lokke enda flere til å prøve seg på Escape Room-konseptet i Sørreisa når nyrommet står klart. Hauglid tror i hvert fall at potensialet fortsatt er stort for å dra folk fra hele regionen til attraksjonen.

– Det er faktisk litt interessant men faktisk har rundt 80 prosent av de besøkende hit kommet fra Lenvik, Målselv, Dyrøy og Salangen, så det er veldig bra å se at folk gjerne kjører litt for å prøve seg på dette.

For Hauglid ble det en aha-opplevelse at så få — bare 20 prosent — av de besøkende har kommet fra hjemkommunen Sørreisa.

– Er du skuffet over sørreisaværingene?

– Nei, skuffet er jeg ikke. Jeg har fått masse skryt for det jeg har startet opp her fra folk i Sørreisa, og folk har sagt at de skal komme, så jeg håper de ikke har det så travelt at de ikke kan sette av noen timer og prøve.