– Nå er det svært krevende kjøreforhold

Vegtrafikkssentralen advarer mot krevende føreforhold i Midt-Troms.

KAOS Flere store kjøretøyer slet kraftig på glatta tirsdag ettermiddag. Her har to lastebiler trøbbel og har sklidd inn i hverandre på E6 i nedre Bardu.  Foto: Jan Erik Bergstad

nyheter

Folkebladet har fått tips om at det er flere trailere som sliter på det glatte føret mellom Andselv og Setermoen, blant annet ved Elverumskrysset, etter at mildværet har meldt sin ankomst.

Mildvær

Tidlig på dagen tirsdag slo været om fra frost til mildvær og regn, noe som skal vare til i alle fall torsdag.


– Vi har fått beskjed fra bilistene om at det er glatt og at det er underkjølt regn, sier Bente Nyland, som er trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen, til Folkebladet.

– Vi er ute og gjør det vi kan, og strør med både sand og salt, påpeker hun, og legger til at de har vært på flere runder.

Operatøren forteller at de har fått beskjed om at noentrailere står på strekningen, men ikke hvor de står.

– Svært glatt

– Det er ikke så ofte vi har slike forhold som nå. Så vi oppfordrer bilistene til å ta det med ro. De må kjøre forsiktig, og om det blir veldig glatt må de finne et sted å stoppe til det roer seg eller det kommer en strøbil, avlsutter hun.

Også politiets operasjonssentral advarer mot forholdene på veiene i fylket tirsdag ettermiddag:

– Vi anmoder våre innbyggere om å kjøre etter forholdene, da det rundt om i distriktet er tildels svært glatt, skriver politiet på Twitter.

Ved 16-tiden melder politiet om store trafikale problemer på E6 ved Elverumskrysset.

– La bilen stå

– Det er glatt veibane og det er store køer. Strøbiler, politiet og militærpolitiet er på stedet, opplyser operasjonslederen ved Troms politidistrikt.

– Jeg har aldri i min yrkeskarriere opplevd slike forhold langs veiene. Det er fullstendig stopp i trafikken og kjøretøy bare glir av veien, sier bussjåfør Geir Ditlefsen til NRK om kaoset i nedre Bardu tirsdag ettermiddag.

Bussjåføreren mener det er best for folk flest å la bilen stå slik forholdene er.

Glatt

– Jeg kan ikke se et gram sand på veien. Det går ikke an å gå ut av bilen og stå oppreist på isen her, sier Rolf Eirik Ivarsson til NRK.

Han har stått i kø på i Indre Troms E6 i flere timer, men på turen fra Tromsø og sørover ikke selgeren møtt en eneste strøbil.

(Artikkelen oppdateres)