Det ble avgjort tirsdag uten at partene måtte fysisk møte opp i retten.

Samtykket til fengsling

– Fengslinga går ut onsdag. Politiet har begjært forlenga fengsling i åtte uker. Det har vi samtykka i. Det vil da bli behandla som en kontorforretning, det vil si uten å møte i retten. En er enig om at dette kan behandles som en skrivebordsak, sier kvinnens forsvarer Ulf Hansen til Folkebladet.

– Det er ganske vanlig i en så alvorlig sak at en ber om så lang tid. Dette fordi det vil ta en del tid før saken er ferdigbehandla. Så lenge hun får et godt behandlingstilbud på Åsgård sykehus er det ingenting å være uenige om her. De har tatt godt vare på henne, det fungerer meget godt, sier han.

– Bedring i helsetilstand

– Hva kan du si om helsetilstanden hennes nå?

– Jeg kan ikke på inn på det i detaljer. Men hun har helt klart en bedring i helsesituasjon som følge av den gode medisinske behandlingen hun har fått, sier Hansen.

– Ellers er det ikke noe nytt å fortelle om i saken, jeg har ikke fått noen nye dokumenter denne uka, fortsetter han.

Rettspsykiaterne avgjørende

– Hva er dine tanker om denne saken bør gå for lukkede dører i retten?

– For det første er det høyest uklart hva slags type sak dette blir. Hva rettspsykiaterne kommer til være veldig avgjørende. Utgangspunktet er at slike saker skal gå for åpne dører. Så har man hensynet til siktede eller tiltalte selv, og man har hensynet til de pårørende til avdøde. Her er det mange ting i saken som kanskje tilsier at saken vil gå for lukka dører. Men det kan også bli slik at pressen kan være til stede med et referatsensur på seg. Men det er for tidlig å spekulere på dette før rettspsykiaterne har sagt sitt, sier Hansen.