Saker som stadig dukker opp og som kommer foran oppgaver og prioriteringer som er laget i diverse kommunal planer gjør hele det politisk vedtatte planverket uforutsigbart, fordyrende og drar for langt ut i tid, mener Luneng.

– Ta vedlikeholdet av kommunale veier, for eksempel. Vi har laget en prioriteringsliste og følger man den vil det koste 40 millioner kroner over ti år. Nå bevilger vi to millioner kroner i året siden planen ble iverksatt i 2014, og med den farten vil det ta 20 år før vi er i mål. Så er det en del prosjekter som kommer inn fra sidelinja som blir prioritert foran. Jeg skjønner at det er behov for vedlikehold av veier, men når det er laget plan og prosjekter har både jeg og innbyggerne forventninger til at den skal følges. Det blir altfor uforutsigbart å ta inn nye prosjekter hele tiden, sier Luneng.

Frustrerende

Akkurat det samme finner man igjen i vedlikeholdsplanen for kommunale bygg, mener Luneng.

– Vi har en lang liste utarbeidet av rådmannen som inneholder alt fra skifte av dørhandtak til nytt dekke i Gimlehallen og Bardufosshallen. Planen blir ikke fulgt, det tas opp nye prosjekter hele tiden. Blant annet er det to ganger tatt inn renovering av kommunestyresalen og kjøkkenet og nye ovner i kommunehuset. Jeg har full forståelse for at disse tingene må gjøres, men det som er frustrerende er at når det er prosjekt som rådmannenn selv har laget, så fører nye prosjekt til at planen ikke blir fulgt opp. Vi må ha en visjon for det vi holder på med. Når vi har laget en plan må vi følge den opp og ikke komme med nye behov som gjør at planen blir forskjøvet. Da ser jeg bort fra akutte tiltak, sier Luneng.

Må ta diskusjonen

I forrige uke gikk Målselv Høyres gruppeleder, Martin Nymo, ut og utfordret politikerne til å ta diskusjonen om skolestrukturen i Målselv. Luneng er villig til å ta diskusjonen, men ser ingen gevinst på kort sikt.

– Jeg tror det absolutt er behov for å diskutere strukturen, men da på lang sikt. På kort sikt ser jeg ingen gevinster, sier Luneng.