Leder av viltnemnda i Målselv, Jørn Larsen, har knapt opplevd maken. Så mye elg på samme tid er uvant kost, selv i Målselv.

Ille

En elg ble torsdag ettermiddag påkjørt på Sandbakken, omtrent midt mellom Rossvoll og Buktamoen. Hadde ikke sjåføren vært så oppmerksom på elgfaren og holdt lav fart, kunne det i følge Larsen ha gått ille.

– Etter de innvendige skadene på bilen å dømme ville det med høyere fart i allefall endt med et sykehusbesøk, sier Larsen.

Samla seg opp

Høy elgvandring er ikke uvant kost i Målselv, men det spesielle nå er at det er så ekstrent mange på samme sted til samme tid. Ellers går det mer i rykk og napp.

– Det er nok flere årsaker til at det er så mye elg nå. Mildvær i høst etterfulgt av snø og at Målselva ikke er frosset til før nå har gjort at elgen har samlet seg mellom Fagerfjell og Buktamoen. Selv hadde jeg fem elger ved garasjen min på onsdag og syv dagen før. Da jeg kjørte hjemmefra så jeg 13 elger mellom huset mitt og fotoboksen på Buktamoen, sier Larsen, som bor i Bukta, midt mellom Buktamoen og Olsborg.

Måtte bruke hund

Mengden med elg gjordet at ettersøkskorpset i Målselv måtte bruke hund for å prøve å spore opp elgen som ble påkjørt ved Sandbakken.

– Det er noe vi aldri gjør på vinteren, men med så ekstremt mye elg måtte vi bruke hund for å prøve å skille ut den skadde elgen. Skogen er hardtrakket med elgspor, sier Larsen.

Men selv med hund klarte ikke ettersøkskorpset å finne den skadde elgen torsdag kveld. Ettersøket fortsatte på fredag.

– Det er all grunn til å oppfordre bilistene til å være svært forsiktige på strekningen Fagerfjell-Buktamoen nå. Det er ekstremt mye elg på den strekningen, sier Larsen.