Det sier sjef for Patria Norge, Dan Kjetil Nordheim. Han liker ikke at Storegga Entreprenør ikke fikk frigitt tomt av Forsvaret for å bygge en hangar til Patria på rundt 4.000 kvadratmeter i tilknytning til Bardufoss flystasjon.

– Det er viktig at vi kan stille sterkere med vår egen hangar for å oppnå flere vedlikeholdskontrakter. Allerede i dag er det mye som hemmer utviklingen vår på Bardufos fordi vi ikke har plass nok. Vi har måtte si nei til oppdrag på grunn av det. Det var overraskende at vi fikk nei fra Forsvaret. Det hadde vi ikke forventet, sier Nordheim.

Usikker

Nordheim sier at selskapet har en buffer å gå på når de gjelder 2018, men at Storegga Entreprenør fikk nei skaper usikkerhet for framtiden.

– Nå er jeg usikker på om vi rekker å få hangaren ferdig til 2019. I dag leier vi en hangar av Forsvaret til vedlikeholdet av NH90, men leiekontrakten går ut i september 2019. Da bør vi helst ha en ny hangar klar til bruk. Hvis ikke vil det påvirke den planlagte utviklingen vår. Vi har planlagt å utnytte hangarkapasiteten i 2018 til fulle, og vi jobber nå med to-tre sivile kontrakter. Men samtidig vet vi at vi kan tape kontrakter på grunn av for liten plass. Vi har allerede sagt nei til noen aktører. Markedet er der, men vi kan ikke angripe det som vi vil på grunn av plassmangel. Det er faktisk ikke hangarkapasitet å oppdrive her nord i dag. Ser vi at hangarbygget vårt ikke kommer opp til 2019 er vi nødt til å se på andre løsninger. Det vi ser i dag er at den hangaren vi har er for liten i forhold til mulighetene for å få andre kontrakter, sier Nordheim.

Tror på løsning

Men Nordheim tror på en løsning og er svært glad for at Målselv kommune har engasjert seg i saken.

– Vi har klokkertro på at dette vil gå i orden. Jeg ser ingen fornuftig grunn til at det ikke skulle gå. Det er løsninger på gang der Målselv kommune kommer inn og endrer bildet slik at kravene blir oppfylt, sier Nordheim.

Nordheim sier at vedlikeholdsmarkedet i nord er i økning. Derfor er det viktig at Patria har kapasitet til å ta dette markedet, mener Nordheim.