Folkebladet skrev tirsdag en sak om oppmøte blant Dyrøy-politikere til kommunestyre- og formannskapsmøter. Der kom Levi Jensen (Frp) ut som en dem som hadde størst fravær i kommunestyret. Men etter saken i Folkebladet ble skrevet har Servicetorget i Dyrøy kommune kommet med en rettelse. At Jensen deltok som vara for Haavard Danielsen i formannskapsmøte 21. november og 5. desember var ikke kommet med i registreringene som ble oversendt Folkebladet.

Reising og prosjekter

Jensen har behov for å forklare situasjonen. Han sier at hovedårsaken til at han har vært lite tilgjengelig for politiske møter i Dyrøy i år er at det er en del reising i forbindelse med jobben hans i Demas.

Foreslo endringer

– Det at Dyrøy FrP’s representanter, inkludert noen varamedlemmer tilbringer en del tid utenfor kommunens grenser har tidvis gjort det utfordrende å få ting til å klaffe. I 2016 foreslo vi derfor å flytte formannskapsmøtene i 2017 til torsdager slik at Haavard Danielsen kunne rekke hjem til Dyrøy fra sin pendlerjobb for å delta på møtene. Dette ble imidlertid ikke tatt hensyn til og forslaget ble følgelig nedstemt av noen av de andre partiene, inkludert AP, som nå uttrykker at det er utfordrende at Danielsen ikke møter opp. I møteplanen for 2018 er imidlertid møtene satt til torsdager, noe som vil gjøre det enklere for oss i Dyrøy Frp å delta på møtene i tiden fremover, sier Jensen.

Måtte benytte vara

– Når det er sagt, så er vi et ungt parti – og fikk større oppslutning enn vi hadde sett for oss i forkant av valget. Vi har derfor brukt litt tid på å få bitene til å falle på plass og har vært nødt å benytte oss av varamedlemmer; og har også fire ganger manglet en representant for å være fulltallig i kommunestyremøtene. Det er selvfølgelig kritikkverdig og noe vi ønsker å bli mye bedre på fremover. Det har vi også stor tro på at vi vil klare å gjennomføre ettersom vi i det siste har fått inn flere aktive medlemmer i Dyrøy Frp. Vi ser derfor lyst på fremtiden og på fremtidig møtedeltakelse, avslutter Jensen.

Folkebladet forsøkte å ta kontakt med Jensen mandag, men fikk ikke svar. Hans telefonnummer ble da søkt opp på 1881. Jensen har i ettertid oppklart at han ikke bruker dette nummeret eller visste at det lå på 1881. Derfor svarte han ikke Folkebladet. Hans telefonnummer må søkes opp på Gule sider.