Kvinna, som sitter i en lederstilling i en kommune i Midt-Troms, erkjente ingen straffskyld da rettsaken startet i november. Dommen var enstemmig og nå er hun frifunnet på alle punkter.

– Jeg konstaterer med tilfredshet at min klient har blitt hørt på alle punkter i denne saka. Dommen bekrefter i stor grad det jeg gav uttrykk for i mitt innledningsforedrag for Senja tingrett, at hele saken er bygd på en konspirasjonsteori som var laget av anmelder i saka, og som påtalemyndigheten nærmest adopterte ukritisk. I dommen er samtlige beskyldninger mot min klient avfeid punkt for punkt og min klient er helt korrekt blankt frifunnet. Det er egentlig en knusende dom for påtalemyndighetene, sier advokat Olav Eriksen til Folkebladet.

To versjoner

Stridens kjerne er et dokument som ble utarbeidet i forbindelse med en ansettelsessak i 2014, et dokument som det i forbindelse med en arbeidsrettssak året etter ble avdekket at det eksisterte to versjoner av. De to dokumentene er likelydende foruten en viktig detalj, nemlig at det i det ene fremstår at det var to kvalifiserte søkere til en lærerstilling, mens det i det andre fremkommer at det kun var én kvalifisert søker.

– Rettens konklusjon er på denne bakgrunn at påtalemyndigheten ikke ført tilstrekkelig bevis for at den tiltalte endret formuleringen «to kvalifisert» til «en kvalifisert» etter at hun ferdigstilte dokumentet den 4. juni 2014, skriver Senja tingrett i dommen.

Videre er hun også frifunnet for ikke å ha anført usannhet eller lagt skjul på sannheten i en protokoll og frifunnet når det gjelder falsk forklaring. Hun skal ikke heller betale saksomkostninger.

Fornøyd

Advokat Eriksen sier hans klient er fornøyd med dommen.

– Tingretten har på en grundig måte gått gjennom de bevisene som ble ført i retten og tilbakevist at det foreligger momenter som taler imot tiltaltes troverdighet og versjon av de faktiske forhold. Min klient er selvfølgelig svært fornøyd med at hun ble trodd i retten og gjennom denne dommen er fullstendig renvasket. Jeg tviler på at saken blir anket, dommen er grundig og velbegrunnet og jeg kan ikke se at det på et eneste punkt er noe som kan gi grunnlag for en anke. Jeg forventer derfor at denne dommen blir stående, avslutter Eriksen.

Folkebladet har ikke lyktes å få en kommentar fra påtalemyndigheten og aktor Hanne Simonsen.