Uværet svekker prisen på laksen

Hemmer transporten slik at prisene faller.

iLaks.no skriver at uværet som har herjet den siste tiden hemmer laksetransporten, noe som igjen fører til at prisene faller.   Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix

nyheter

Uværet gir seg utslag også for næringslivet. iLaks.no skriver at uværet som har herjet den siste tiden hemmer laksetransporten, noe som igjen fører til at prisene faller.

–  Det er en del biler som er blokkert på fjelloverganger som gir forsinkelser til kunder ute i Europa. Det kan forskyve deres behov for fisk, og det kan være flyavganger de ikke rekker, som gjør at handler kanselleres, sier en laksetrader til nettstedet.

En eksportør forteller at det er fisk fra Nord-Norge som rammes.– Masse flyfisk som kommer forsinket ned. Og det blir fisk som går til resalg. Det er fisk fra nord, til Amsterdam, Oslo eller hvor det er. Det er forsinkelser over hele linjen. Og prisene detter.

iLaks opplyser at de hver fredag henter inn spotpriser for laks. Dette er fisk som skal leveres den følgende uke.

– Her kontakter vi flere ledd i verdikjeden, herunder oppdrettere, eksportører og importører. Vi har alltid minst fem uavhengige kilder, påpekes det i saken.