Dette dekker forsikringen etter stormens herjinger

Mange typer skader kan dekkes av naturskadeforsikringen. 

Meteorologisk institutt sendte fredag ut varsel om ekstreme værforhold under ekstremværet Aina. Foto: YR.no / NTB scanpix. 

nyheter

Etter «Ylva» kom «Aina». I løpet av kort tid har mye hardt vær rammet Nord-Norge og Midt-Troms, og mange kan ha fått skader på hus og eiendom som følge av uværet.

– Skader som skyldes storm, skred, flom, stormflo, jordskjelv og vulkanutbruddkan du søke om å få dekket hos forsikringsselskapet ditt, sier Øyvind Setnesforebyggelsesekspert hos Tryg Forsikring, i en pressemelding.

Tema: Se samleside om stormen «Ylva»

Tema: Se samleside om uvær

Han påpeker at du også kan få dekket skader på for eksempel hage og gårdsplass gjennom naturskadeforsikringen.

– Naturskadeforsikringen dekker ikke skader på motorkjøretøy, fly, båter, varerunder transport, skog, avling på rot og så videre, sier Setnes.

Det er ikke Midt-Troms som er verst utsatt for uvær. Ifølge Tryg inntreffer nærmere 80 prosent av alle stormskader i Hordaland, Rogaland, Møre og Romsdal og Nordland.

- Vi er inne i de mest stormfulle månedene nå. November, desember og januar skiller seg ut. Skader som følge av vind med styrke over 20,8 meter i sekundet, tilsvarende liten storm med over 75 km/t, kan gi grunnlag for å få dekket skadene som naturskade, sier Setnes.