Kolonnekjøring og stengte veier i hele fylket

Uværet stanser trafikken flere steder rundt om i Troms.

Kolonnekjøring Fredag morgen ble det iverksatt kolonnekjøring mellom Botnkollen og Svanelva i Kaperdalen på Senja.  Foto: Trond Sandnes

nyheter

Trafikkmeldinger hos Statens Vegvesen.

FV 232 Kaperdalen: På strekninga Botnkollen - Svanelva er det kolonnekjøring på grunn av uvær. Kolonnekjøring ble iverksatt klokken 05.11 og gjelder inntil videre.

Tema: Se samleside om uværet her

EV6 Gratangsfjellet: Stengt på grunn av uvær. Veien ble stengt klokken 04.24 og gjelder inntil videre.

EV6 Kvænangsfjellet: Snø- og isdekke, fare for glatte partier. Klokken 06:00 var det -10 grader, sør-austlig sterk kuling og oppholdsvær.

EV8 Skibotn - Galggojavri (Riksgrensen): Snø- og isdekke, bart i spor, fare for glatte partier. Klokken 05:30 var det -15 grader, sør-austlig stiv kuling og snø.

FV91 Ferjestrekningen Breivikeidet-Svensby, på strekningen Tromsø - Olderdalen: Fergesambandet er innstilt på grunn av uvær.

FV 265 Straumsnes - Tennskjær, på strekningen Straumsnes - Tennskjær kai: Stengt på grunn av uvær.

Fv 862 Straumsbotn - Skaland, på strekningen Straumsbotn - Brensholmen: Stengt på grunn av uvær.

Troms Fylkestrafikk påpeker fredag morgen at været kan påvirke hurtigbåtavgangene fredag.

"Det varsles vindøkning over hele fylket fra torsdag kveld. Slik prognosene ser ut pr nå (torsd. 7.12, kl. 12:30) er det sannsynlig at båtene innstiller tidligavgangen fredag morgen. Reisende som planlegger å reise med hurtigbåtene må ta høyde for mulige båtinnstillinger. Busselskapene har også varslet at det heller ikke vil være aktuelt å kjøre buss for båt", opplyser Troms Fylkestrafikk

Senere er det oppdatert at hurtigbåtene på linje 2 Tromsø-Finnsnes-Harstad og Harstad-Finnsnes-Tromsø med avgang klokken 07.00 er kansellert.

For øvrig er en haug med bussavganger kansellert. Se lista over kanselleringer her.