190 i Midt-Troms fortsatt uten strøm

Fredag formiddag er det kunder rett nord for Setermoen sentrum mot Jevningen i Bardudalen, samt noen kunder i Salangsdalen og Spansdalen som fortsatt er uten strøm.

Uten strøm 300 kunder er uten strøm i Midt-Troms.   Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

nyheter

Omlag 300 kunder var uten strøm som følge av ekstremværet "Aina" fredag klokken 05.30. I en oppdatert melding klokken 10.41 opplyser Troms Kraft nett i en pressemelding at antallet kunder uten strøm er redusert til 190. Fredag formiddag er det kunder rett nord for Setermoen sentrum mot Jevningen i Bardudalen, samt noen kunder i Salangsdalen og Spansdalen som fortsatt er uten strøm.

Tema: Se samleside om uværet her

- Gjennom natten har flere områder hatt strømutfall. De fleste kommunene har gjennom natten og kvelden i går hatt mindre eller større strøm utfall. Feilene som nå er utarter seg slik som feilene var under Ylva, men feilomfanget er i mindre målestokk enn under ekstremværet Ylva, skriver beredskapsleder Per-Magne Johansen i Troms Kraft Nett.

Rekvirert helikopter

Nå er ståa den at det er en liten bedring i værforholdene.

- Det i tillegg til at vi har dagslys, betyr at det nå vil bli lettere å kunne gjøre utbedringer. Montørene er ute og reparasjoner blir foretatt fortløpende ettersom feiler blir funnet, opplyser Johansen.

Når dagslyset kommer vil det bli rekvirert helikopter dersom forholdene tillater det.

– Linjestrekkene er lange, går gjennom store skogområder og terrenget som både er krevende og litt utilgjengelig. Skulle det vise seg å være et behov vil profesjonelle skogryddere bli bedt om å hjelpe Troms Kraft å rydde skog på linjene, uttaler Johansen.

Utsetter utkobling

Troms Kraft Nett hadde planlagt og varslet en utkobling av kunder natt til fredag. Denne jobben måtte utsettes grunnet værforholdene. Troms Kraft Nett planlegger å gjennomføre utkoblingen natt til mandag den 11/12 fra 24:00 til 04:00.

- Troms Kraft beklager den ulempen dette medfører for våre kunder.