Ventes kraftig vind

Enkelte utsatte steder kan det komme vindkast oppi 30-40 meter i sekundet, meler Yr.no.

Alt samlet på ett sted: Klikk her for vår fra dag til dag-tjeneste (Lokalvær, skredvarsel, sola, flo/fjære m.m.)

nyheter

I OBS-varselet for Troms melder Yr.no om søraustlig liten storm torsdag kveld, og hvor det utsatte steder kan komme vindkast på 30-40 meter i sekundet.

"Det kan være farlig å ferdes i fjellet. Sterke vindkast kan føre til lokale strømbrudd, og trær som har blåst over ende kan ligge i veibanen. Løse gjenstander som trampoliner og hagemøbler kan blåse avgårde. Vær forsiktig når man ferdes utendørs. Vurder behov for forebyggende tiltak. Beredskapsaktører skal fortløpende vurdere behov for beredskap", advares det.

Samtidig varsles det om lokalt vanskelig kjøreforhold på grunn av sterk vind og en del snøfokk.

Salangen kommune har på grunn av det varslede uværet gått ut på sin Facebook-side for å advare om forholdene.

– Sterke vindkast kan føre til lokale strømbrudd, trær som blåser over kan ende opp i veibanen. På grunn av store mengder med løs og tørr snø kan det bli vanskelige kjøreforhold med fokkskavler og dårlig sikt i perioder. Vi oppfordrer de som må ferdes utendørs til å være forsiktig, opplyser teknisk sjef Reidar Berg på kommunens nettside.

Han opplyser for øvrig at Salangen kommune har opprettet en egen vakt dersom det skulle være behov for bistand eller utveksling av viktig informasjon.