Stenger skolen på grunn av varslet uvær

- Bussen går ikke i morgen, dermed stenges skolen, sa rådmann Erling Hanssen til slutt i årets siste kommunestyremøte i Lavangen.

INGEN BUSSER Skolen stenger i morgen fredag på grunn av at busselskapet innstiller alle bussene med det nye uværet som er i anmarsj. 

nyheter

- Dere har sikkert hørt diskusjonene i pausen omkring stormen som er meldt, sier rådmannen til politikerne i kommunestyret før de tar juleferie. Nå har busselskapet som frakter elevene gitt beskjed om at de ikke blir å kjøre buss fredag på grunn av stormen som er meldt.

Tema: Samleside om ekstremværet «Ylva»

- Vi har drøfta dette med fylket og busselskapet Borealis.  Vi kan jo ikke risikere å få ungene til skolen uten å vite om vi får dem vel heim igjen, legger rektor til overfor politikerne. Kommunen forbereder seg nå på uværet som forrige gang slo ut strømmen i over et døgn i Lavangen med den følgen at nødnettet blant annet gikk ned.

30-40 meter i sekundet

Lavangen fikk føle ekstremstormen «Ylva» for to uker siden.

Sjekk alltid oppdatert lokalvær her

I OBS-varselet som er sendt ut for Troms melder meteorologene om sørøstlig liten storm torsdag kveld, hvor det utsatte steder kan komme vindkast på 30-40 meter i sekundet. Vinden er ventet å vare utover fredag.

– Varselet gjelder både vind og vanskelige kjøreforhold, som følge av alt snøværet de siste dagene, opplyser vakthavende meteorolog Magnus Haukeland ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Lokale forskjeller

Meteorologen understreker at det er store lokale forskjeller, og det er vanskelig å si hvor mye vind det vil bli rundt omkring i fylket.

På grunn av stort snøfall de siste dagene, vil det komme til å bli stedvis svært vanskelige kjøreforhold med vind og snøfokk.

Men pass på om du skal ut i terrenget: I store deler av Nordland og Troms har det vært tett mellom snøbygene de siste dagene, så mange steder ligger det nå mye løs snø i fjellet.

– Og vinden som er varslet fra sørøst vil kunne gi andre skredutsatte områder enn man er vant med, sier vaktleder Håvard Thorset  i snøskredvarslingen til NVE.