Setter krisestab til stormen kommer

Med stengte skoler og ekstra beredskap settes det nå krisestab i Lavangen før en ny vinterstorm slår inn.

OMSORG Ved Lavangsheimen vil folk kunne få ekstra hjelp som sist da Ylva raste og folk måtte flyttes inn på flatseng, sier omsorgsleder Norunn Johansen. 

nyheter

- Sist da Ylva raste, hadde vi et langvarig strømbrudd på over et døgn. Nødnettet gikk ned og var borte i om lag 16 timer, forteller rådmann Erling Hansen som var forespeilet at det skulle holde mye lengre.

DSB vet ikke

Nødnettet er kommunikasjonen mellom alle blålysetatene til brann- redning, politi og ambulanse om behovet skulle oppstå. Hos pressevakta ved DSB, fås det opplyst av Ole Tom Johansen at han ikke kan svare på om dette vil kunne skje på nytt eller hvor lenge batterikapasiteten ved nødnettet skal vare.

Tema: Samleside om uværet

Tema: Samleside om stormen «Ylva»

Krisestab

– Vi har dermed etablert kriseledelse i dag med alle etatslederne og skal avholde et møte i kveld, sier rådmann Erling Hanssen til politikerne i kommunestyre før de går på julemiddagen. Han har også meldt at skolen stenger fredag fordi bussene har avlyst all kjøring.

Omsorgen våker

- Ved langvarig strømbrudd har vi en utfordring. Vi har forberedt oss slik som sist under Ylva og vil kunne ta inn folk fra eldreboliger og de med et ekstra omsorgsbehov. Dersom strømmen og nødnettet skulle falle ut, er Lavangsheimen oppmøtested da det er folk her hele døgnet, sier pro-leder Norunn Johansen.

Og det kan nok være fornuftig. NRK melder nemlig at hele kommunen ble uten strøm rundt klokken 21.

Også andre steder i Midt-Troms har strømmen gått.