- Skolen er stengt og det er fare for at veiene kan bli stengt, sier ordfører Bernhardt Halvorsen i Lavangen til ulike ledere som er innkalt. Med uværet Ylva friskt i minne er beredskapen høynet for å sikre innbyggerne.

Etablerte kriseledelse - les saken her.

Hentes inn fra eldreboligene

– Flyktningene er bedre forberedt denne gangen enn under det langvarige strømbruddet sist. Leilighetene er nullutslippsboliger og tåler strømbruddet forbausende godt med tanke på varme. Verre er det med eldreboligene der kun et fåtall har vedfyring. Allerede er jobben med å ta alle inn på Lavangsheimen i gang, forteller pro-leder Norunn i møtet.

Tema: Samleside om uværet

Også andre som har behov for hjemmesykepleie hentes fortløpende inn til Lavangsheimen. De får streng beskjed av rådmannen om å være flere til å hjelpe med å ta dem inn av hensyn til sikkerheten. Ved legekontoret hentes det inn et aggregat som skal sørge for strøm her.

Strømmen gikk

Midt under møtet gikk strømmen i kommunen og lommelykter samt mindre radioer ble delt ut.

– Sist gikk både nødnettet og mobilnettet ned. Da skal vi ha disse i beredskap, sier rådmannen til staben og viser fram radioene.

Dersom veier ikke skulle være mulig å holde åpne, har legene i distriktet en ekstra årvåkenhet ifølge kommuneoverlege Kjell- Are Pettersen. Dermed vil det lokale legekontoret kunne ha en akkuttjeneste oppe og gå.

- Hovedutfordringen nå er at strømmen ikke blir lenge borte og at veiene blåser igjen, sier ordføreren før møtet heves.

Etter om lag en time var strømmen tilbake.