Grønås var den første som kom til stedet da et vogntog lå i grøfta mellom hovedveien og gangveien på Rosvold onsdag ettermiddag.

Kjørte ut i 60-sonen

– Utforkjøringen skjedde 200 meter før utgangen av 60-sonen i retning Buktamoen. Da jeg kom var den nylig kjørt ut. Jeg kom først men så ikke selve utforkjøringa. Det var en norsk vogntog med to utenlandske sjåfører som var uskadd. De sto på gangveien, var flirende og sa de ventet på berging. De fortalte også at det var en tom bil, forteller hun.

Opprørt og provosert

Grønås sier hun er meget opprørt og provosert over at et så stort og tungt kjøretøy kjører ut på en slik måte, at de ikke har bedre kontroll.

– At de har kjørt utfor i en 60-sonen i ei svak kurve reagerer jeg sterkt på. Jeg så ingen unger eller andre i området, men det er jo tilfeldig. Det var lite snø, ingen spor i veien og det var ikke glatt. Dette var ei uaktsom utforkjøring uten grunn. Nå mister jo folk lappen for bortimot ingenting, sier Grønås.

Har ikke opprettet sak

Folkebladet tar kontakt med politiet. Operasjonsleder Morten Augensen bekrefter at de har blitt varslet i saken og at en patrulje hadde passert stedet i et annet oppdrag.

– Det var ingen personskader så vi har ikke gjort annet i den saken, sier Augensen.

– Dere vil ikke opprette sak?

– Nei, vi har ikke prioritert oppdraget. Vi har ikke mulighet til å dra ut på alle utforkjøringer, som vogntog som kjører seg fast og biler som kjører ut, sier han.

– Vi må prioritere

– Så lenge det ikke er snakk om personskade eller stor uaktsomhet har vi ikke mulighet, fortsetter han.

– Mari-Ann Grønås som passerte stedet mente dette var snakk om uaktsomhet?

– Det har ikke skjedd skader på noen, og vi må prioritere i forhold til oppdragene våre, svarer Augensen.