I mars/april åpner kleskjeden Zavanna butikk hos Amfi-senteret på Finnsnes. Det bekrefter regionleder Eva Sjøvold til Folkebladet.

– Dette er et flott senter med unik beliggenhet midt i Finnsnes sentrum, og vi er overbevist om at det er plass til en Zavanna-butikk på Finnsnes. Vi gleder oss til å åpne denne butikken, uttaler Sjøvold, som ønsker alle velkommen til stor åpningsfesten neste vår.

Zavanna er en etablert landsdekkende butikkjede innenfor damemote. Kjeden, som har kvinner i alderen fra 30 år og oppover som sin målgruppe, har 70 butikker i kjøpesentre og sentrale handelsstrøk i Norge.

Etterspurt av kundene

Senterleder Stig Bergheim gleder seg til å ta imot Zavanna.

– Det er en ny butikk for oss på Finnsnes, men Zavanna er stor i landet for øvrig. Dette er en butikk som har vært etterspurt av kundene, så jeg er glad for at vi har fått dem inn, sier Bergheim.

Så etterspurt har butikken vært at Bergheim, som innrømmer at han tidligere ikke hadde kjennskap til Zavanna-kjeden, måtte gjøre undersøkelser for å finne ut hva dette var for noe.

– Er det dere som har «headhuntet» Zavanna eller er det Zavanna som har kommet til dere?

– Hvem som først tok kontakt vet jeg ikke, men når begge har stått på hverandres ønskeliste så var det enkelt når det oppstod et ledig lokale her hos oss, sier Bergheim.

Mye på gang for senteret

Zavanna skal inn i andre etasje av senteret. Nøyaktig hvor ønsker ikke Bergheim å si så mye om på det nåværende tidspunkt.

– Det er en større kabal som skal legges der flere butikker skal flytte på seg. For å si det sånn så er nyheten om Zavanna bare første delen av en masse som skal skje i 2018 — det blir kjempeartig, sier senterlederen.

Han nevner at senteret ikke har gjennomgått større endringer i form av ombygging og nybygging enn det som er på trappene i 2018. Når det gjelder nybygg viser Bergheim til planene om å etablere et bygg på Meieritomta i tilknyting til dagens kjøpesenter.

– Nå er det jo litt opp til kommunen at alt kommer på plass der, men det satses på oppstart av et nybygg i løpet av 2018.

Det uaktuelle er blitt aktuelt

– Er det flere nye butikker på tur til senteret?

– Det vil komme to-tre nyheter i løpet av vårparten til neste år. Hva disse nye nyhetene er offentliggjøres med en gang kjedene selv slipper nyheten. 2018 blir et kjempespennende år både for oss og for kundene. Det blir mye nytt, og vi ser at vi får nye kjeder som på en måte var uaktuelle for oss for noen år siden, sier Bergheim.

– Kommer Hennes & Mauritz?

– Vi har ikke plass til dem i dag, så det er veldig enkelt. I den grad vi skal ha plass til Hennes & Mauritz så må vi nesten ha en etasje til.

– Så kanskje i nybygget?

– Kanskje en gang i fremtiden. Man skal aldri si aldri.

Kleskjeden Zavanna blir det nyeste tilskuddet til Amfi-senteret på Finnsnes. Kjeden åpner dørene i mars/april til neste år. Foto: Reidar Ingebrigtsen