Slik så det ut i morges — nå er ledningene fikset

Busser og andre store kjøretøy var tirsdag morgen forhindret fra å kjøre ved Rokstad i Rossfjord. Årsaken var ledninger som hang ned over veien.

Henger På Rokstad i Rossfjord — like ved steinbrua — henger ledninger lavt over veien, så lavt at busser eller andre store kjøretøy ikke kommer seg forbi.   Foto: Stig Rune Johannessen

nyheter

Bussjåfør Stig Rune Johannessen opplyste til Folkebladet at ledningene hang så lavt over veien at busser og lastebiler ikke kom forbi. Noe han sjøl fikk erfare tirsdag morgen.

– Jeg var advart av en kollega om ståa, og da jeg kom til stedet med bussen skjønte jeg at det ikke engang var noen vits i å prøve å komme seg forbi. Da kunne jeg risikert at ledningene hadde hektet seg fast i lukene eller lysene — tusenmetringene — på taket av bussen, sa Johannessen.

- Svindyrt

Det var en risiko han ikke hadde lyst til å ta.

– Det er svindyrt om man kjører ned slike telefonkabler eller fibre. Det verste hadde vært hvis ledningene røk uten at det var skade på dem fra før, mente Johannessen.

Minibusser i sving

For at busspassasjerene ikke skulle lide noen nød var det for anledninga satt minibusser inn i trafikk på strekninga.

– Om enn litt forsinkelse for ungene som skal til skolen, så har vi sydd det sammen med minibusser for å få rutene til å gå rundt, sa bussjåføren.

Han opplyser for øvrig at minibussene akkurat kom seg under ledningene som hang over veien.

Sjekker ståa

Driftssjef Per-Magne Johansen i Troms Kraft Nett sa til Folkebladet at de ville sjekke ut situasjonen.

– Om det er våre linjer eller ikke så må det uansett sjekkes ut. Jeg skal melde fra, og så vil det bli sendt ut noen fra oss innen relativt kort tid, sa Johansen.

Tidlig på ettermiddagen tirsdag fikk Folkebladet melding fra Nordix Data om at situasjonen var under kontroll. Festebraketten i stolpen var byttet ut.