Sier klart nei til sivile helikoptre

- Vi sier nei til privatisering av helikoptrene på Bardufoss, slår Cecilie Myrseth fast etter en debatt i Stortinget tirsdag.

IKKE SIVILT Cecilie Myrseth og Arbeiderpartiet sier klart nei til å leie inn sivilie helikoptre på Bardufoss.  Foto: Privat

nyheter

Stortingspresentanten fra Troms Ap gjorde det klart for Stortinget at privatisering av helikoptrene på Bardufoss vil møte motstand fra Arbeiderpartiet.


Her er avtalepunktene i forsvarsforliket

Regjeringspartiene og Ap er enige.

I forbindelse med landmaktavtalen mellom H, Frp, V og Ap er det tatt til orde for å leie inn sivile helikoptre på Bardufoss.

I debatten i stortinget tirsdag avviste Arbeiderpartiet dette.

- Hæren skal ha egne dedikerte helikoptre med ledelse og eget budsjett på Bardufoss. Å privatisere helikoptervirksomheten på Bardufoss er helt uaktuelt for Arbeiderpartiet. Vi kan ikke risikere å sende private aktører i skarpe situasjoner, sier Myrseth.


Full forvirring rundt helikoptrene på Bardufoss

VG melder at Høyre gir etter for press i helikoptersaken.

Hun gjør det også klart i ei pressemelding at regjeringspartiene må levere på Bardufoss for at Arbeiderpartiet skal være med på videre avtale.

- Høyre og FRP-regjeringen ville fjerne helikoptrene på Bardufoss, men vi har en svekket regjering og mer makt ligger i Stortinget. Det må regjeringen ta hensyn til når vi skal behandle saken i revidert til våren, sier Myrseth.