Folkebladet kjenner til at det er KS-jurist Øyvind Gjelstad som bistår Dyrøy kommune i saken. Men han ville ikke uttale seg til avisa mandag, han viste til Dyrøy kommune for kommentarer.

Krevde fire årslønner - les saken her.

Venter på juridisk vurdering

Kommunen ønsker blant annet en vurdering på hvor stor betydning det har om Erla Sverdup visste om at hun hadde et nytt jobbtilbud som personalsjef i Modum kommune da hun skrev under avtalen med Dyrøy kommune. Folkebladet har tidligere avdekket at Modum kommune sendte jobbtilbudet 24. oktober, to dager før hun skrev under avtalen med Dyrøy kommune.

– Hvor langt har dere kommet i forhold til juridiske vurderinger?

– Vi jobber fortsatt med denne saken juridisk i forhold til premissene til avtalen som ble inngått. Vi ser på om det er endringer i utgangspunktet for avtalen. Vi har bedt om en juridisk vurdering og venter fortsatt på denne. Så må vi håndtere det når svaret kommer fra advokaten. Vi ønsker å få ei avklaring så fort som mulig, men vet ikke nå når dette kommer, sier ordfører Marit Alvig Espenes (Ap).

Ønsker en avslutning

Formannskapspolitiker Knut Arne Johansen i Fellesliste for Dyrøy er også opptatt av å få saken avklart.

– Ja, her er hele formannskapet på linje. Vi ønsker å få denne saken avsluttet med et så gunstig resultat som mulig sett fra kommunens side. Alle venter på ei juridisk betraktning av det som har skjedd. Der står vi i dag, og det er i alles interesse å få ei rask avslutning av denne saken, sier Johansen.

Forsøker å score billige poeng - les saken her.

– Jeg skjønner at denne saken har opptatt mange. Men samtidig er slik slike saker fungerer, dette er nok ikke spesielt for Dyrøy, sier Johansen.

Avslag på innsyn fra Modum

Folkebladet ba Modum kommune om innsyn i når Erla Sverdrup fikk tilbud om jobben som personalsjef og når hun takket ja til tilbudet. Tilbudet ble sendt 24. oktober og hun svarte 27. oktober. Avtalen med Dyrøy kommune ble underskrevet 26. oktober.

I tillegg har Folkebladet bedt om innsyn i epost, brev, meldinger og telefoner mellom Sverdrup og Modum kommune i forbindelse med ansettelsesprosessen.

Her avslo Modum kommune begjæringen. Avslaget er deretter påklaget.

Hvis avslaget blir opprettholdt vil saken bli behandlet av fylkesmannen i Buskerud.