– Vi har vært utsolgt for boka lenge. Det er en utrolig stor etterspørsel etter den, sier butikkansatt Gunn Jakobsen ved Intersport på Finnsnes.

– Vi tok inn det siste partiet de hadde på sensommeren i år, og da trodde vi at vi skulle ha boka til jul. Vi ble utsolgt etter 14 dager, forteller hun.

«Turbok for Senja og Midt-Troms» ble utgitt i 2015 med opplag på 5.400 eksemplarer. Turboka beskriver turmål og steder på Senja og Midt-Troms, og inneholder mange bilder, turrutebeskrivelser, historikk fra steder og historier.

Pål Jakobsen har laget boka med hjelp av Sissel Landset fra Rossfjord, Hans Peder Pedersen fra Torsken og Madeleine Hanssen fra Målselv.

Populær

Jakobsen sier hun tror boka er så populær blant kundene både fordi den har god oversikt men også på grunn av de mange bildene.

– Mange sier de først og fremst vil ha boka som et nyttig hjelpemiddel da den har god oversikt over topper og turruter. Men samtidig har boka også mange flotte bilder og historier som gjør at mange bruker den også bare til å sitte å bla i den, sier hun.

Jakobsen forteller at de har mange turister som ønsker seg boka, og at de senest for noen dager siden fikk mail fra en familie i Tyskland om boka.

– Mange ønsker seg nok boka på engelsk, sier hun.

– Vi jobber med den tanken, sier daglig leder av Midt-Troms Friluftsråd Espen Prestbakmo.

Nytt opplag

Det er Midt-Troms Friluftsråd og Fagtrykk Ide som har gitt ut boka.

Boka er altså så populær at den nå er trykket opp i et andre opplag på 2.000 bøker.

– Onsdag la vi ut bøkene og startet salget i butikker og utsalg i Midt-Troms, sier Prestbakmo.

Han tror boka er del av en trend som er i tiden.

– Det er et samspill mellom boka, en økt satsning på turisme og at friluftsliv og naturreiser er vinden. Friluftsliv har jo hatt en eksplosjonsartet utvikling den siste tiden, sier Prestbakmo.