Jakten på Line Miriam Sandbergs etterfølger som reislivssjef i Visit Senja SA er godt igang. Utlysning av stillinga har resultert i at hele 18 søkere har meldt seg.

– Vi er godt fornøyde med antallet søkere, samt at det på søkerlista er kompetente og godt kvalifiserte søkere til jobben, sier Eliseussen.

Holdes konfidensiell

Media og offentlighet får imidlertid ikke innsyn i hvilke navn som er å finne på søkerlista. Det henger sammen med samvirkets sammensetning.

– Her det snakk om et samvirke med et 50-talls bedrifter pluss fire kommuner, hver og en med hver sin andel, altså tilhører majoriteten det private næringsliv. Jeg har sjekket det opp med jurist, og det er ingen tvil om at vi ikke faller inn under offentlighetsloven, sier Eliseussen.

– Nå er jeg på mange måter for åpenhet, og kunne sånn sett tenkt tenkt meg å offentliggjøre søkerlista. Det er imidlertid flere søkere som har tatt forbehold mot offentliggjøring, og etter å ha tatt en liten runde med søkerne viser det seg at vi risikerer å miste masse søkere dersom lista offentliggjøres. Ettersom vi ikke er pålagt å offentliggjøre lista, velger vi derfor å holde den konfidensiell, sier Eliseussen.

Hektisk prosess

Styret i Visit Senja region SA begynner denne uka med å bearbeide søkerlista for å leite frem hvem som skal kalles inn til intervju.

– Av de 18 søkerne regner vi med å kalle inn tre til fem stykker til intervju, opplyser Eliseussen.

– Når regner dere med å tilsette den nye reiselivssjefen?

– Vi håper å kunne legge frem en innstilling til styremøtet som er 18. desember slik at styret kan ta en endelig beslutning om tilsetting der.

– Det er ikke så lenge til.

– Nei, så de nærmeste 14 dagene må det jobbes intensivt, sier Eliseussen.

Den nye reiselivssjefen tar over etter Line Miriam Sandberg. Sandberg sa opp stillinga ettersom hun er utnevnt til statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet.

Line Miriam Sandberg skal inn i stillinga som statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet og sa derfor opp stillinga som reiselivssjef. Foto: Carina Hansen