Politijurist Marie Lygre ved Finnsnes lensmannskontor sier til Folkebladet at avhørene av den sikta kvinnen (21) vil fortsette mot slutten av uka.

– Fortsatt meget syk

– Vi har en dialog med helsevesenet og prøver å legge til rette i forhold til de behovene hun har. Så jeg regner med at avhørene fortsetter mot slutten av uka, sier Lygre.

Kvinnen ble avhørt to ganger sist uke, torsdag og fredag. Forsvarer Ulf Hansen sier at de ikke har konkrete tidspunkt for når avhørene fortsetter.

– Politiet er i hvert fall i gang med dette arbeidet. Det er ingen spesiell grunn til at en ikke fortsetter avhørene i dag. Men hun er fortsatt meget syk. Avhørene må skje med helsepersonell til stede slik at man fortløpende vurderer situasjonen hennes, sier han.

– En viss oversikt over saken

– Forstår hun situasjonen hun befinner seg i?

– Ja, hun er blitt orientert og har en viss oversikt over saken og problemstillingene. Men hun er jo preget av sin tilstand, svarer Hansen.

– Hvor lang tid kan det ta før rettspsykiaterne kan konkludere?

– Nei, det må du spørre dem om. Det vil jeg ikke spekulere i. Men erfaringsmessig vet man at det tar en del tid, både med observasjoner og skrive ut vurderingene, sier Hansen.

– Er hun spurt om selve hendelsen i avhørene?

– Det kan jeg ikke kommentere. Enkeltheter i avhørene kan jeg ikke gå inn på, svarer Hansen.

Hansen vil heller ikke kommentere om hun har erkjent noe i forhold til siktelsen i de første avhørene.