Politiet venter fortsatt på den foreløpige obduksjonsrapporten som vanligvis kommer etter få dager.

Tema: Samleside om Øyjord-drapet

Holder kortene til brystet

– Den foreløpige obduksjons– rapporten kan komme etter et par dager eller mer. Det er litt forskjellig ut fra forhold som arbeidsmengde og andre ting. Jeg kan ikke spekulere, den kommer når den kommer, sier lensmann Arnold Nilsen til Folkebladet.

Nilsen gjør det klart at politiet på dette tidspunktet vil være svært sparsomme med å gi opplysninger i saken. Dette gjelder hendelsesforløpet og for eksempel opplysninger om drapsvåpen.

– Så lenge den som er sikta i saken ikke er avhørt så kan ikke politiet si noe som helst. Den personen skal helst uten påvirkning gjennom media forklare seg for politiet. For oss er det ikke mulig i denne fasen å kommentere spørsmål. Det er ikke vrangvilje, det ville være direkte feil å gjøre det, sier han.

Må bare avvente avhør

Den sikta 21-åringen har så langt vært for er for syk til å avhøres av politiet.

– Har du fått noe tidsperspektiv i forhold til avhør av den sikta kvinnen?

– Nei, dette vil vi ta stilling til i samarbeid med fagfolk og forsvarer. Dette har med helsesituasjonen å gjøre så vi må bare avvente. Men vi har andre etterforskningsskritt å jobbe med. Det går sin gang uansett, sier Nilsen.

– Hva om en kommer i en situasjon der avhør ikke er mulig?

– For å si det sånn, det går jo straffesaker i norsk rettssystem der den sikta ikke har forklart seg. Men har ikke engang en forklaringsplikt. Men dette er spekulasjoner vi ikke kan gå inn på nå. Forsvareren har jo sagt noe om helsetilstand og vi er oppmerksom på at vi må vente til det er klart, sier Nilsen, sier han.

– Du har ikke fått noen rapporter fra Kripos?

– Nei, de trenger nok noe tid på å gjøre ferdig analysene og dokumentene, svarer Nilsen.

Folkebladet var tirsdag i kontakt med kommunikasjonsavdelingen hos Kripos, men de viste til lokalt politi for kommentarer.