Onsdag forrige uke bestemte aksjonærene i utestedet «Pinne» på Finnsnes seg for å gå den tunge veien til skifteretten. Med negativ egenkapital og et underskudd på 2,9 millioner kroner i fjor, var det ikke lenger økonomisk grunnlag for selskapet.

Fredag åpnet Senja tingrett konkurs i selskapet, og advokat Kjetil Rege er oppnevnt til bostyrer.

Rege sier til Folkebladet søndag at siden konkursen ble åpnet fredag ettermiddag har han ikke rukket å få oversikt over status i boet ennå.

– Det er verdier i lokalene, men hva det består i vet jeg ikke ennå, sier Rege.

De ansatte blir ivaretatt

Ifølge proff.no hadde Go2Gate 34 personer på lønningslista i 2016, hvorav selvfølgelig mange på deltid. Rege har ikke rukket å få oversikt over hvor mange ansatte selskapet hadde, men sier de ansatte vil bli ivaretatt.

– Vi vil ta kontakt med de ansatte og de vil få en oppsigelse fra boet. De har rett til å få sine lønnskrav over den statlige lønnsgarantiordningen, sier Rege.

«Pinne» er det eneste utestedet på Finnsnes. Fram mot jul var det fullbooket med arrangementer og band hver helg, og neste helg var over halvparten av billettene solgt til det gamle legendariske bandet «Samlebandets» reunion. Hovedregelen når stedet stenges og det er konkurs er at billettene går tapt.

Åpne igjen?

Bostyrer Rege sier han har oppfattet at det er interesse for å holde utestedet åpent fram mot jul, og bekrefter at han allerede har mottatt en henvendelse om dette.

– Om det lar seg gjøre vet vi ikke ennå, sier Rege.

– Hvordan ser du muligheten for videre drift?

- Det burde være mulighet for et utested på Finnsnes, men det ser for meg ut som det vil være vanskelig for konkursboet å drive noe på kort sikt. Dette på grunn av at konkursboet ikke kan bruke den samme skjenkebevillingen som Go2Gate hadde. Men vi har ikke fått satt oss inn i om det finnes noen muligheter ennå, sier Rege.

Folkebladet har snakket med aktører som jobber med å få utestedet åpnet igjen før jul. De avventer imidlertid situasjonen før de ønsker å uttale seg i media.