Det er store lokale variasjoner i hvor vinden tar og ikke tar. Bardu har hittil blitt hardest rammet, mens steder på indre Senja har det vindstille.

Sjekk alltid oppdatert lokalvarsel her

Bardu og store deler av Nordland har så langt blitt hardest rammet, men det har vært kraftig vind på utsatte steder også i områdene rundt Rossfjorden og på Senja.

Folkebladet-TV tok pulsen på «Ylva»

- Det har vært full storm på Kjølen i dag, og på Hekkingen ble det målt 52 knopp i middelvind på det meste, sier meteorologikonsulent Odd Ivar Olsen til iTromsø rundt klokka 14.00, og fortsetter:

- De sterkeste vindkastene vi har registrert i nærområdet er målt på Hekkingen med 33 meter per sekund i natt, på Mortenhalsskolten i Malangen ble det målt vindkast opp i 37,7 m/s, og på Kistefjellet ved Finnsnes er det registrert 44 m/s.

Har du bilder eller video av uværet? Klikk her for å sende inn bilde

Klikk her for å sende inn større videofiler

«Ylva» er på sitt kraftigste nå helt nord i Nordland, og beveger seg stadig nordover. Ekstremvarselet for Vest-Finnmark er nedgradert til et OBS-varsel for i kveld.

- Det vil nok stå på nå utover ettermiddagen og kvelden. Vi blir nok å opprettholde varselet til i morgen så dabber vinden av.