– Vi er klar over at det kan bli luftig rundt oss

Lenvik kommune har forberedt seg til «Ylva».

Forberedelser Det er tatt beredskapsmessige grep i Lenvik kommune i forbindelse med "Ylva"  Foto: Trond Sandnes

Ingen unødige sjanser Beredskapsansvarlig Torleif Josefsen sier det er viktig å være bevisst på forholdene i forbindelse med "Ylva". 

nyheter

– Vi gjør visse forberedelser, sier Torleif Josefsen, som er beredskapsansvarlig i Lenvik kommune.

Kommunen har blant annet både Røde Kors og HV 16 i bakhånd i forbindelse med ekstremværet «Ylva».

– Rådmannen har også besluttet at vi i løpet av torsdag skal ha et møte i kommunens kriseledelse for å gå gjennom hvilke risikoforhold vi skal være bevisste på. I tillegg har teknisk drift døgnvakt, sier Josefsen.

Har du bilder eller video av uværet? Klikk her for å sende inn bilde

Klikk her for å sende inn større videofiler

Ingen unødige sjanser

I forbindelse med «Ylva" er det sagt at man ikke har sett så kraftige sørøststorm-prognoser på 11 år. Josefsen husker godt tilbake til ekstremværet «Narve» i 2006.

– Da blåste det hardt, og vi er klar over at det kan bli luftig rundt oss denne gangen også. For eksempel for hjemmetjenesten, som er ute på veien, er det klart at det er viktig å være bevisst på værforholdene, samt at det ikke tas unødige sjanser, sier Josefsen.

– Kan bli ekstraordinært

Fra kommunens Facebook-side er det sendt ut et varsel om ekstremværet, der folk oppfordres til å være forsiktige og til å ta vare på seg selv.

– Andre kommuner har gjort det samme. Nå kommer neppe dette ekstremværet som en bombe – vi vet jo hvor vi bor. Samtidig, med de meldingene som er nå, så ser det ut til at det kan bli noe ekstraordinært med denne vindretninga, sier informasjonssjef Arve Svestad i Lenvik kommune.